Ultima oră

Retrocedari de cimitire pentru doua parohii din Birsesti

Mihaela Beșleagă
14 iun 2010 749 vizualizări
Retrocedarile de terenuri continua in Vrancea.

Astfel, vineri, 11 iunie, la Prefectura a avut loc o noua sedinta a Comisei Judetene privind stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, condusa de prefectul Ion Oprea. în cadrul sedintei au fost discutate 15 dosare, intocmite de comisiile locale Marasesti, Milcovul, Cotesti, Birsesti, Ruginesti, Corbita, Bolotesti, Mera si Racoasa, formulate in baza Legii nr.247/2005 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. "în urma supunerii la vot, membrii comisiei au validat 14 dosare iar pentru un dosar al Comisiei locale Marasesti s-a dispus remiterea in vederea completarii. Dintre dosarele validate, 9 au fost ca urmarea a unor hotariri ramase definitive si irevocabile", transmite Prefectura. Astfel, la Birsesti au fost validate, pentru Parohia Topesti un teren extravilan (cimitir), iar la Parohia Birsesti un teren intravilan (cimitir). De asemenea, alte validari s-au facut la Cotesti (2), Ruginesti (4), iar la Mera, ca urmare a unei sentinte civile, a fost validat dreptul de proprietate pentru 76 de persoane. Tot in cadrul sedintei s-au pus in discutie si contestatiile depuse pentru dosarele respinse la comisiile locale. în urma studierii si analizarii acestora s-a hotarit astfel: la Comisia Jaristea, din 15 contestatii 11 au fost respinse ca neintemeiate, la Bolotesti o contestatie a fost respinsa si una aminata in vederea studierii, la Brosteni una a fost respinsa, iar la Mera au fost respinse toate cele 5 contestatii. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.