Ultima oră

Liceeni prinsi cu droguri la vinzare in parcul Teatrului

Eduard Popescu
12 iun 2010 1987 vizualizări
Patru tineri, dintre care doi liceeni din Focsani, au fost retinuti de procurorii DIICOT in urma unui flagrant in parcul Teatrului , in timp ce vindeau droguri u stupefiante au fost gasite si la alti membri ai gruparii din oras, perchizitionati la domiciliu u tinerii s-au apucat de distributia drogurilor dupa ce au ramas singuri acasa, dupa plecarea parintilor in strainatate

Patru tineri focsaneni au fost retinuti joi noapte pe baza de ordonanta, in urma unui flagrant pe linia traficului si consumului de droguri, in timpul anchetei fiind retinuta si o a cincea persoana. Doi dintre cei patru tineri, in virsta de 17 ani, prinsi in timp ce incercau sa vinda droguri in parcul din spatele Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", sint elevi la Colegiul "Valeriu D. Cotea" din Focsani. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism "" Biroul Teritorial Vrancea au emis ordonante de retinere pe numele lui Emilian Cojocea, de 19 ani, a lui Mircea B., de 17 ani, a Dianei Stoica, de 21 de ani, si a lui Valentin Alexandru Dan, de 21 de ani, ultimul retinut pe baza de ordonanta fiind Cristi Toma, de 19 ani. Primii doi retinuti sint de altfel elevii de liceu prinsi in flagrant pe cind vindeau canabis in parcul de la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", ultimul din grup, George F., de 17 ani, fiind momentan cercetat in stare de libertate. "Ridicarea" tinerilor din parca a fost un adevarat spectacol pentru focsanenii iesiti la plimbare, care au asistat la actiunea in forta a politistilor. Tinerii nu au opus rezistenta si si-au recunoscut fapta. La perchezitie, asupra adolescentilor s-au gasit suma de 30-40 lei, in bancnote de 10 lei si de 1 leu. De asemenea, in buzunarele acestora s-au gasit 10 pliculete cu foi de hirtie care se folosesc pentru fabricarea joint-urilor (tigara confectionata artizanal, fumata, cel mai adesea, in grup, n. r.).


Drogurile aduse din Italia pentru testarea pietei locale


Ulterior, dupa flagrantul din parc, dupa ce asupra liceenilor au fost gasite pliculete de droguri in cantitate totala de 100 de grame, anchetatorii au facut patru perchezitii domiciliare, la locuintele altor membri ai gruparii. Anchetatorii spun ca la domiciliile lui Valentin Dan, Diana Stoica, Robert Leca, de 20 ani, si Remus Tanase, de 22 ani, au fost gasite mai multe resturi de tigara cu continut stupefiant, confectionate artizanal. Se pare ca din primele declaratii ale tinerilor a rezultat ca gruparea ar fi mult mai extinsa, drogurile fiind aduse din Italia pentru testarea pietei locale. De altfel, tinerii sint in vizorul procurorilor DIICOT de mai mult timp, investigatorii sub acoperire reusind si pina la aceasta data sa achizitioneze diverse cantitati de drog de la cei incriminati. Cei care au de-a face cu astfel de grupari de trafic de droguri spun ca, de cele mai multe ori, cei care se ocupa cu distributia stupefiantelor sint de obicei copiii ai caror parinti sint plecati in strainatate si care nu sint atent supravegheati de rude. Astfel, la inceput tinerii, scapati de sub grija parinteasca, incep sa consume droguri din teribilism, dupa care, pentru a face rost de bani pentru a-si achizitiona stupefiantele, accepta sa devina la rindul lor distribuitori. (Eduard POPESCU)


Traficantii de saptamina trecuta ramin in arest


Studenta de 22 de ani din Rimnicu Sarat si cei doi barbati din Slobozia Bradului prinsi saptamina trecuta in flagrant pe trafic de droguri ramin in arest. Ieri, in recurs, magistratii Curtii de Apel Galati au considerat masura luata impotriva celor trei la Tribunalul Vrancea ca fiind temeinica si legala, astfel incit a fost mentinuta. Ionel Iancu si Ionel Chiriac, ambii de 36 de ani, si Geanina Vasile au fost prinsi in flagrant pe raza comunei Timboiesti, in timp ce incercau sa vinda hasis unor investigatori sub acoperire. (E. P.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 11 ore, 13 minute, 40 secunde
Iarba nu este un drog, LEGALIZATI!
, acum 739396 zile, 11 ore, 13 minute, 40 secunde
sa fut militia
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.