Ultima oră

LIFE:Utile: Durerile cronice. Cum le identifici; Sase situatii neobisnuite care pun inima in pericol; Protejeaza-ti ochii de ultraviolete

Ziarul de Vrancea
11 iun 2010 503 vizualizări
Romanii atasati de electronicele vechi impiedica reciclarea lor

Durerile cronice. Cum le identifici


Nimeni nu este strain de durerile fizice ocazionale, adica migrenele, carceii sau sensibilitatea stomacala. Mai rau este de persoanele care sufera de toate acestea, inglobate intr-o singura afectiune: fibromialgie. O durere cronica, difuza, ce afecteaza muschii si tesutul moale, putandu-se manifesta si prin tulburari de somn, scrie Health.com. Statisticile spun ca dintre suferinzii de fibromialgie, 80-90 la suta sunt femei. Inainte de alte date generale, se impune insa o intrebare: care dureri sunt trecatoare si care necesita interventia medicului? Cu alte cuvine, ce este normal si ce nu? Siteul health.com vine cu cateva raspunsuri, subliniind pentru fiecare in parte riscruile de fibromialgie. Integral in Romania Libera.


Sase situatii neobisnuite care pun inima in pericol


"Cat de aglomerat vi s-a parut traficul astazi?" - este intrebarea, aparent banala, pe care un renumit medic cardiolog american o pune pacientilor sai la inceputul fiecarei consultatii. Si se pare ca nu o face doar pentru a avea o tema de conversatie, ci cu un rol de diagnostic bine definit. Potrivit specialistilor, citati de revista online prevention.com, exista dovezi stiintifice ca blocajul in trafic accentueaza starile de nervozitate, manifestate clinic prin cresterea tensiunii arteriale si a pulsului, tripland riscul unor maladii cardiovasculare. Conform unui studiu recent, exista si alte ipostaze din viata de zi cu zi, cu un potential maxim de stres, care determina aparitia sau agravarea bolilor de inima. Romania Libera prezinta lista celor mai importante sase momente si situatii surprinzatoare in care o persoana poate avea un atac de cord.


Femeile nevrotice au un apetit sexual crescut


Pacientele cu stari depresive sau de anxietate au mai multi copii, sustin cercetatorii britanici. Femeile nevrotice au mai multi copii decat cele cu o atitudine mai relaxata, releva o cercetare britanica, realizata pe un esantion de 65 de familii din patru sate din Senegal, citeaza cotidianul "Daily Mail". In acelasi timp, oamenii de stiinta de la Universitatea Sheffield sunt de parere ca femeile nevrotice tind sa aiba si mai multi parteneri pe perioade scurte de timp. Integral in Gandul.


Protejeaza-ti ochii de ultraviolete


Cum iti alegi ochelarii potriviti. Ochelarii cu lentile de culoare neagra sau gri inchis sunt recomandati atunci cand stati la soare, cei cu lentile galbene si portocalii soferilor. Purtati ochelari de soare mai ales intre orele 11 si 16, cand razele soarelul sunt extrem de nocive, recomanda medicii oftalmologi. "Retina este cea care are de suferit din cauza ultravioletelor, iar riscul aparitiei arsurilor de retina este destul de ridicat", avertizeaza prof. dr. Monica Pop, medic oftalmolog, director al Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti. Potrivit specialistilor, lentilele ochelarilor trebuie alese in functie de nevoile fiecarui purtator. Astfel, ochelarii cu lentile de culoare neagra sau gri inchis sunt recomandati atunci cand stati la soare, deoarece acest tip de lentila distorsioneaza obiectele indepartate. Integral in Gandul.


Romanii atasati de electronicele vechi impiedica reciclarea lor


Un studiu realizat anul trecut a aratat ca romanii se despart cu greu de electronicele vechi din casa. Valentin Negoita, presedintele organizatiei Ecotic, care se ocupa de reciclarea deseurilor din echipamentele electrice si electronice (DEEE), are doua explicatii pentru acest tip de comportament. Pe de o parte, oamenii se gandesc ca poate le mai trebuie electronicele vechi, mai ales din dorinta de a valorifica un obiect costisitor la achizitie, despre care proprietarii considera ca nu si-a scos banii si atunci mai incearca sa-l repare, sa-l conserve, sa-l utilizeze in scopuri improprii. Pe de alta parte, multi dintre cei care ar vrea sa scape de ele, nu au la indemana o modalitatea lesnicioasa. Integral pe EvZ.ro.


Barbatii sunt dispusi sa-si riste viata pentru sex


Ultimele studii privind evolutia umana arata ca barbatii sunt dispusi sa-si puna in pericol viata pentru a face sex, ceea ce explica motivul pentru care ei mor mai devreme decat femeile, avand speranta de viata mai scazuta decat sexul frumos, in majoritatea statelor lumii. "Din punct de vedere reproductiv, barbatii au mai multe de castigat si mai putine de pierdut din actiuni riscante, decat femeile. Rostul acestui comportament este sa-si asigure transmiterea genelor generatiei urmatoare", arata studiile cercetatorului Daniel Kruger, din cadrul Universitatii Michigan, din SUA, publicat in ultima editie a revistei de specialitate "Evolutionary Psychology". Integral in Adevarul.


; de Stefan Popovici HotNews.ro; de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.