Ultima oră

PDL nu crede ca PNL si PSD au muschi sa rastoarne Guvernul Boc

Iulia Crețu
11 iun 2010 1096 vizualizări
Cei cinci parlamentari liberalii si social democratii de Vrancea vor vota la vedere pentru motiunea de saptamina viitoare u Opozitia are nevoie de 24 de razgindeni care sa sustina motiunea si sa pice Guvernul u PNL va face condica de prezenta la motiune, iar PSD ii exclude pe cei care nu-s in favoarea ei u cei de la PDL se indoiesc de integritatea Opozitiei si spun ca masurile lui Boc sint nedorite dar necesare u Alin Trasculescu sustine elasticizarea sistemului bugetar pe care-l vede asemeni TVR, o entitate necompetitiva si care inghite prea multi bani u ieri, sindicatele vrincene au pichetat sediul PDL, urindu-le pedelistilor Sa muriti bine!

Liberalii au decis sa mearga "pe fata" alaturi de PSD la votarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc IV "Opriti genocidul social", care se va vota saptamina viitoare la Parlament. Desi au viziuni diferite cu privire la masurile de redresare economica (PNL sustine cota unica de impozitare, in timp ce PSD vrea impozitarea progresiva), cele doua partide din Opozitie se sustin, aparent, intr-o noua incercare de darimare a premierului Emil Boc si a cabinetului sau de ministri. Atit liberalii, dar si social democratii critica masurile de taiere in carne vie anuntate de guvernantii democrat liberali, 15% din pensii si 25% din salariile bugetarilor, pe care-i paste si restructurarea. Pentru a fi siguri ca nimeni nu tradeaza, liberalii au anuntat oficial ca vor fi in formula completa la votul motiunii si ca optiunea lor va fi «la vedere». "In urma sedintei de grup din data de 7 iunie 2010 s-a decis: grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a hotarit sa respecte decizia Biroului Politic Central privitor la: prezenta tuturor parlamentarilor PNL la sedinta in care va avea loc dezbaterea si votul motiunii de cenzura initiata de PSD; votarea favorabila a motiunii de cenzura, de catre fiecare parlamentar liberal, prin vot transparent, cu bilele la vedere. Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata in ziua de marti, 15 iunie 2010, incepind cu ora 10.00", este decizia grupului de deputati liberali, din care face parte si Nini Sapunaru, si care a fost semnata de liberul PNL din Camera, Calin Popescu Tariceanu.


PSD ameninta cu excluderi


O decizie similara a luat si grupul PSD, acesta urmind a avea cu o zi inainte de votarea motiunii, pe 14 iunie, o intilnire a Comitetului Executiv al social democratilor. Deputatul Radu Moldovan, purtatorul de cuvint al PSD, ne-a declarat ca parlamentarii social democrati vor vota cu bilele la vedere, iar cine nu se supune disciplinei de partid risca excluderea. "PSD va vota cu bilele la vedere, iar cine nu se inscrie in disciplina de partid, poate fi exclus! PSD a facut un apel public la toti parlamentarii preocupati mai mult de oamenii din colegii decit de interesele de partid, sa sustina motiunea. Sint sigur ca vor fi unii mai interesati de oameni. Nu PSD ii convinge pe parlamentari, ci oamenii, sindicatele. Motiunea este un motiv pentru ca cei plecati din PSD sa demonstreze ca-i intereseaza binele celor pe care-i reprezinta. Motiunea este pentru a bloca aceste masuri cinice ale Guvernului, iar daca ea trece, implicit pica si Guvernul Boc. Acesta nu mai are ce cauta la conducere", ne-a declarat deputatul Radu Moldovan.Consecvent principiilor sale, deputatul PSD Ciprian Nica face si el un apel catre vrincenii care se considera afectati de regimul Basescu si ii invita sa participe la sedinta din Parlament in care se va vota motiunea de cenzura depusa de PSD^PC. "Doar asa cetatenii din judetul Vrancea vor putea observa, pe viu, cum vor vota parlamentarii PDL propunerile Guvernului de micsorare a pensiilor cu 15% si a salariilor cu 25%», a precizat deputatul PSD, Ciprian Nica.


Sistemul intepenit al bugetarilor, egal cu monolitul TVR


De cealalta parte, sustinatorii Puterii, parlamentarii PDL se indoiesc ca PSD si PNL sint in stare sa isi sustina cu toti oamenii lor aceasta motiune. Deputatul Alin Trasculescu spune ca motiunea pica si ca masurile anti-criza propuse de premier sint singurele aplicabile in acest moment in Romania. Deputatul incearca sa mai linisteasca bugetarii si pensionarii revoltati si transmite ca taierile se vor face numai pina la inceputul lui 2011. De asemenea, Trasculescu compara sistemul bugetar romanesc cu monolitul de la televiziunea de stat, necompetitiv si greu de restructurat, daca aceste masuri nu sint aplicate imediat. Asta chiar daca taieri de posturi trebuie facute masiv tocmai la ministere, functii ocupate de colegii sai din PDL. Deputatul de Marasesti afirma ca la cabinetul sau a taiat 25% din salariile angajatilor si consumul de benzina este rationalizat, chiar daca asta inseamna un contact mai redus cu electoratul din colegiu. "Situatia pensionarilor, pe care o inteleg si stiu ca este grea si nedorita, nu se va perpetua si se va termina la 1 ianuarie 2011. Sper ca pina atunci economia se va reabilita. In ciuda crizei, sint optimist, Romania este intr-o situatie mai buna decit Ungaria. Si, din punct de vedere al investitiilor, inca sintem o tara atractiva. Daca mentinem actualul nivel al taxelor, investitiile vor fi de 4,5 miliarde de euro. Daca am fi impus masuri precum Ungaria, care a suprataxat bancile, investitiile ar fi mult reduse", crede parlamentarul Puterii. Acesta spune ca parlamentarii PDL care au anuntat ca vor vota cot la cot cu Opozitia sint "exceptii" si ca PSD nu va reusi sa suceasca mintile democrat liberalilor sa-si darime propriul Guvern. Pedelistii vor vota la secret pe 15 iunie. "Daca iesim din limitele acordului cu FMI, in toamna nu mai primim transa, iar in iarna se poate ajunge la o tragedie, sa nu mai putem plati salarii sau pensii. Motiunea nu va trece! Este o actiune populista a doua partide care nu sustin nici macar aceleasi masuri anti-criza", a apreciat Trasculescu. Opozitia are nevoie de 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari. PSD si PNL trebuie sa mai convinga 24 de parlamentari ai Puterii sa sustina motiunea "Opriti genocidul social".

Pina acum, trei parlamentari PDL si UNPR au anuntat ca sint pentru motiunea adversarilor politici, acestia riscind excluderea din formatiunile la guvernare. (Iulia CRETU)


Nini ii ameninta pe parlamentarii PDL cu lista rusinii


Deputatul liberal de Dumitresti, Nini Sapunaru, cere vrincenilor sa-i convinga pe colegii sai de Parlament de la PDL, deputatii Razvan Mustea si Alin Trasculescu si pe senatorul Sorina Placinta, sa sustina motiunea de cenzura initiata de PSD si sprijinita de galbeni. "Ne aflam intr-un moment crucial, in care decizia politica este pe cale sa condamne, pe majoritatea dintre noi, la suportarea unei curbe de sacrificiu fara precedent in ultimii 20 de ani. Pe umerii nostri apasa o mare responsabilitate: viitorul nostru, al parintilor si al copiilor nostri, sanatatea si chiar existenta neamului romanesc. Votul uninominal din 2008 s-a dorit sa responsabilizeze clasa politica, astfel ca fiecare parlamentar sa reprezinte cu adevarat in legislativ interesele cetatenilor care l-au votat. Este momentul sa cereti parlamentarilor pe care i-ati votat, ca mai presus de interesul impus de Traian Basescu, sa reprezinte vointa dumneavoastra", transmite deputatul PNL de Vrancea printr-un apel remis redactiei. Saptamina viitoare, marti, motiunea impotriva taierii pensiilor si a salariilor va fi votata in Parlament. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 5 ore, 32 minute, 54 secunde
Sa presupunem ca un individ constata la un moment dat ca are cheltuieli mai mari decat castiguri. Pentru a supravietui are la dispozitie doua variante, ori castiga mai mult, ori cheltuie mai putin. citeste integral
, acum 739392 zile, 5 ore, 32 minute, 54 secunde
Am o soră cu cancer la san. Din iauarie trebuia sa faca niste analize. Tot de atunci e amanata pe motiv ca Romania nu mai are bani sa importe acea solutie care pentru asemenea cazuri e vitala! Nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.