Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
11 iun 2010 675 vizualizări
Consiliul Local Milcovul, o prima victorie in fata Prefecturii

Instanta s-a pronuntat ieri in procesul in care Consiliul Local din comuna Milcovul este parte si a respins ca neintemeiata actiunea Prefecturii Vrancea.Institutia Prefectului a intentat in luna aprilie actiune in instanta de contencios administrativ pentru ca alesii comunei Milcovul, majoritatea PSD, nu s-au intrunit in sedinta in lunile ianuarie si februarie. Potrivit legii 215/2001, Consiliu Local Milcovul ar putea fi desfiintat din motive de neintrunire la sedinte, iar consilierii si-ar putea pierde mandatele daca Prefectura va avea cistig de cauza. Deocamdata, instanta a respins actiunea, acordind un termen de recurs de 15 zile de la comunicare. Oficialii Prefecturii au declarat ieri ca nu au luat la cunostinta de dispozitivul instantei. Milcovenii ar putea fi chemati din nou la vot pentru alegerea altor consilieri, daca o alta instanta va da, la un eventual recurs, o alta sentinta definitiva si irevocabila. (D. GANEA)


Bostina si Asociatii deschide filiala in Vrancea


Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a anuntat recent ca a inceput procedurile pentru deschiderea a patru noi birouri teritoriale, unul dintre acestea fiind la Focsani. Pe linga aceasta, casa de avocatura are nu mai putin de 20 de sucursale in provincie. "Pe linga dezvoltarea extensiva in teritoriu, prin deschiderea de noi birouri, ne-am preocupat si de innoirea echipelor prin cooptarea unor avocati talentati si bine pregatiti", a precizat Doru Bostina. Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este unul din liderii pietei de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in 2009 de 16,98 milioane euro si peste 130 de avocati si colaboratori. (N. C.)


Odobestiul are o noua strategie


Consilierii locali ai Odobestiului au aprobat saptamina aceasta "Strategia de dezvoltare a orasului Odobesti, perioada 2009-2020". Proiectul care a demarat pe 30 aprilie 2009 si va fi finalizat pe 30 iunie 2010 este finantat din fonduri structurale, in valoare de 630.000 lei, suma nerambursabila fiind de 617.400 lei. "Strategia cuprinde in Anexe un portofoliu cu fise de proiecte ce privesc dezvoltarea orasului si reprezentarea grafica a brand-ului localitatii "Odobesti, orasul viilor domnesti", a precizat primarul Daniel Nicolas. Inainte de a fi propusa aprobarii consilierilor, Strategia a fost precedata de o dezbatere publica si de un proces de consultare prin chestionare. Pe baza analizei sociologice a raspunsurilor au fost stabilite prioritatile de dezvoltare a orasului si ordinea proiectelor din portofoliu. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.