Ultima oră

LIFE:Utile: Tratamente naturiste si medicale pentru arsurile solare; Persoanele scunde - predispuse bolilor de inima

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 530 vizualizări
Care este doza optima de vitamina D?

Tratamente naturiste si medicale pentru arsurile solare


Compresele cu apa rece, baile cu iaurt, frunzele de aloe vera, praful de copt, castravetii, menta sau produsele dermato-cosmetice sunt remediile la care recurg romanii dupa ce s-au "prajit" la soare. In functie de gravitatea arsurii, pacientii pot apela la tratament specializat sau la un tratament naturist. Astfel, medicii recomanda atunci cand arsura este usoara, respectiv pielea este rosie, compresele cu apa rece, pentru a diminua senzatia de disconfort. Compresele se aplica zilnic, timp de 10-15 minute, de trei ori pe zi, informeaza Gandul.


Care este doza optima de vitamina D?


Lipsa vitaminei D din organism poate inrautati bolile de inima, astmul, diabetul, dar surplusul poate provoca hipertensiune sau infarct. Vitamina D permite organismului sa absoarba calciul din alimente, ceea ce face ca oasele sa nu fie fragile. Cantitatea zilnica de vitamina D recomandata adultilor este de 200-400 de unitati (mai ridicata la cei peste 50 de ani). La copii, lucrurile difera, putandu-se depasi 1.000 de unitati pe zi in perioada rece din an pentru micutii sub doi ani. Vitamina D poate fi produsa de organism cand acesta este expus razelor solare (sunt suficiente 10 minute de expunere pe zi), scrie EVZ.


Cum te urateste fumatul


Daca esti fumator, stii deja ca ar trebui sa renunti la acest obicei nociv, pentru ca este daunator sanatatii inimii, plamanilor, creierului, si afecteaza chiar si viata sexuala. Totusi, trebuie sa recunoastem: multi oameni ar renunta mult mai repede la fumat daca efectele acestui viciu ar fi mai evidente. Daca, de exemplu, fiecare tigara ar lasa o buba neagra pe fata, probabil te-ai lasa in momentul imediat urmator. Ei bine, fumatul chiar te urateste, anunta Romania Libera.


Persoanele scunde - predispuse bolilor de inima


Persoanele scunde se confrunta cu un risc de 1,5 ori mai mare de a dezvolta o maladie cardiaca si de a muri prematur din cauza acesteia, comparativ cu persoanele inalte. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta din Finlanda, care au analizat mai multe cercetari efectuate pe un esantion de trei milioane de indivizi. Potrivit specialistilor, femeile care masoara in inaltime mai putin de 1,53 metri si barbatii cu o inaltime sub 1,65 metri prezinta un risc mai mare de a dezvolta maladii cardiovasculare comparativ cu femeile cu o inaltime de peste 1,66 metri si barbatii mai inalti de 1,73 metri, anunta Gandul.


Abuzul de pilule poate cauza ulcer


Persoanele care obis­nuiesc sa ia frec­vent antiin­fla­matorii au un risc crescut sa faca ul­cer, mai ales daca au mai avut aceasta boala sau daca au rude afectate. Solutia este ori sa evitati astfel de medicamente ori sa le luati sub forma tam­po­nata. Stresul este si el un factor de risc. "Aproximativ 20% din ulcere sunt cauzate de stres. Nervozitatea creste secretia de acid si se depaseste capacitatea de protectie a mucoasei gastrice. Un soc foarte mare poate cauza ulcer perforat intr-o perioada foarte scurta", scrie Romania Libera.


de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.