Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Iliescu a donat obiectele primite de la inalti demnitari ai lumii; Guvernul nu prea mai are de unde sa imprumute bani ieftini

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 465 vizualizări
Funar: Preotii sa conduca protestele impotriva taierilor de salarii si pensii; Secretarele incaiera ministrii

Iliescu a donat obiectele primite de la inalti demnitari ai lumii


Fostul presedinte Ion Iliescu a donat, astazi, Muzeului Parlamentului, mai multe obiecte personale primite de la inalti demnitari, fotografii cu sefi de stat, dar si doua dintre legitimatiile sale de senator. "De cativa ani se incropeste o idee de muzeu al Parlamentului. El a fost initiat odata cu aniversarea Senatului, s-a decis sa se faca un muzeu al Senatului, apoi al Parlamentului. (...) Am donat muzeului legitimatiile de senator din cele doua mandate 1996-2000 si 2004-2008, doua chei de orase - Los Angeles, primita in 1995, si Budapesta, un pumnal din partea Consiliului Legislativ palestinian, un vas de nisip din desertul Sahara - din partea presedintelui Algeriei, cand am fost in vizita in 2002, o sabie simbolica din Iugoslavia, un artizanat din abanos din Kenia", a declarat Iliescu, citat de EVZ.


Guvernul nu prea mai are de unde sa imprumute bani ieftini


Romania, in topul tarilor cu risc de faliment. Statului ii este din ce in ce mai greu sa se imprumute la costuri mici de la bancile locale si nici de peste granita nu are sanse prea mari sa faca rost de bani ieftini. Desi trebuie sa mai ia pe datorie peste cinci miliarde de euro pana la finele acestui an pentru a putea plati la timp pensiile si salariile, in ultimele 10 zile Ministerul de Finante a refuzat de doua ori sa ia bani de la bancheri. Motivul anuntat a fost dobanda prea mare la care acestia vor sa imprumute statul. In total, prin cele doua licitatii de titluri de stat, Ministerul de Finante a incercat sa imprumute 1,8 miliarde de lei de la banci, anunta Gandul.


Funar: Preotii sa conduca protestele impotriva taierilor de salarii si pensii


Secretarul general al Partidului Romania Mare, Gheorghe Funar, considera ca taierea salariilor si pensiilor trebuie blocata, atat de populatie, cat si de votul parlamentarilor, care vor hotari marti soarta motiunii de cenzura depusa impotriva masurilor Guvernului Boc. El crede ca romanii ar trebui sa intre in greva generala, iar apoi sa fie organizate alegeri anticipate. Fostul primar al Clujului crede ca doar "inlaturarea regimului Basescu-Isarescu-Boc va salva Romania", informeaza Romania Libera.


In semn de apreciere deosebita a activitatii eficiente si meritorii


Basescu si-a decorat doctorita. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, e un personaj recunoscator: si-a decorat fotograful si cameramanul oficiali, si-a avansat in grad aghiotantul, pilotul de elicopter si consilierul pe probleme secrete, iar pe purtatorul sau de cuvant l-a facut Cavaler al Ordinului Credincios. Ultima persoana careia i s-au remarcat meritele deosebite este Astrid Cristina Sburlan, nimeni alta decat medicul de familie al presedintelui Basescu, scrie Puterea.


Secretarele incaiera ministrii


Membrii Cabinetului Boc tin cu dintii de secretarii de stat si se cearta pe soferii si secretarele care vor sa plece din cauza salariilor. Criticat din interiorul PDL pentru ca nu a luat masuri contra ministrilor care nu au facut restruc­turare, premierul Boc le-a cerut ieri acestora sa reduca numarul secretarilor de stat. Premierul pare ca s-a razgandit, dupa ce, in urma cu cateva saptamani, tot el sustinea ca nu este necesara acum o reducere a numarului de secretari de stat. Schimbarea sa de pozitie apare in contextul nemultumirilor exprimate recent de democrat-liberalii Cezar Preda si Monica Macovei, care au cerut remaniere si sanctionarea ministrilor care nu au facut restructurare, anunta Adevarul.


Fiica lui Videanu consuma doua gipane și doua poșete (Chanel & Dior) pe zi


Adriean Videanu este bugetar. El traiește dintr-un salariu ministerial mizer. Care, ce nenorocire, va fi diminuat cu 25%, a decis guvernul din care face parte și Adriean Videanu. Noroc cu firmele familiei, conduse de Miorița, partenera devotata de viața a lui Adriean. Din aceste mici peșcheșuri capitaliste, familia Videanu reușește sa mai cumpere una, alta prin casa și sa-i intrețina, cu greu, pe cei doi copii: Andrei și Alexandra, scrie Kamikaze.


In editorialul "(In)credibila telesuspendare", Sabina Fati scrie:


"Opozitia pare mult mai preocupata sa se razbune decat sa gaseasca solutii pentru scoaterea tarii din criza. Opozitia, care inseamna nu doar PSD si PNL, ci si terminatiile lor mediatice, Antena 3 si Realitatea TV, lucreaza impreuna la subminarea stabilitatii interne. Cu manierele lor de majordomi infumurati, acesti reprezentanti ai opozitiei difuze se instaleaza de dimineata pana seara in vitrinele televiziunilor pentru a ne avertiza ca Basescu ar putea fi suspendat daca mai insista cu masurile de austeritate, care nu urmaresc altceva decat moartea pensionarilor tarii. Diabolizarea presedintelui nu e ceva nou, dar instigarea oamenilor impotriva lui Traian Basescu si a puterii in general, pe fondul accentuarii crizei, s-a transformat din program politic in grila TV". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Colile albe din fata lui Basescu", Gabriel Gachi afirma ca "Marti seara, un cetatean nervos batea in geamul studioului B1 de pe Calea Victoriei. Radu Moraru se infoia in direct la individul care-i facea semne sa iasa afara, daca-i smecher. Panarama din prime-time s-a incheiat fara varsare de sange pentru ca replicile foarte curajoase ale celor doi erau totusi moderate de un geam securizat. Scena a avut efect cinematografic, realitatea frusta sectionase fictiunea cu un foarfece de croitorie la fel cum Woody Allen a calcat in spatele ecranului de panza in Trandafirul rosu din Cairo". Integral in EVZ.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.