Ultima oră

Sindicalistii iau partidele la pichetare

Daniel Garleanu
10 iun 2010 935 vizualizări
Astazi si miine vor picheta sediile partidelor politice, pret de doua ore, circa 200 de vrinceni nemultumiti de masurile de austeritate

Sediile partidelor politice din Focsani vor fi pichetate de sindicalisti astazi si miine, pret de doua ore, de la ora 14.00 pina la ora 16.00. In speranta ca masurile de austeritate asumate de Guvernul Emil Boc nu vor fi votate in Plenul Parlamentului, cele patru confederatii au hotarit sa intocmeasca o adresa protest pe care o vor inmina senatorilor si deputatilor din judet. In cele doua zile de protest vor fi prezente aproximativ 200 de persoane in fata sediilor PDL, PNL si PSD, nemultumite de rasplata votului lor pentru alegerile parlamentare. Astazi, sindicalistii vor picheta sediul puterii din strada Independentei, iar miine vor merge impartiti in doua tabere la partidele din opozitie pentru a cere vot favorabil motiunii de cenzura. "Vom inmina celor de la PDL o scrisoare catre parlamentari prin care ii rugam sa nu voteze aceste masuri de austeritate si sa voteze motiunea de cenzura care acum este in Parlament. De la ultimul protest pe care l-am sustinut in Focsani nu a aparut nimic imbucurator. Guvernul merge pe aceeasi linie", ne-a declarat liderul Cartel Alfa, filiala Vrancea, Emil Ravoiu. Cu toate ca la pichetare poate participa orice angajat din institutiile publice deconcentrate, presiunile din interior dar si taierea din salariu ii alunga pe bugetari de la protest. "Nu vrem adoptarea masurilor de austeritate. De la ultimul protest nu s-a clintit nici un fir de par. Au aparut in schimb presiuni din partea sefilor de institutii pentru a nu participa la pichetare", ne-a declarat Paraschiv Prodan, liderul CNSLR Fratia, care sustine ca presiuni au fost intilnite la Inspectoratul Teritorial de Munca, Casa Judeteana de Pensii si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. "Directorii au spus ca cei care vor veni la pichet vor fi dati afara. Oamenii se tem. S-ar putea sa plece ei inaintea oamenilor", a mai adaugat Paraschiv Prodan. La acest pichet participa si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) care este nemultumita si de masurile de austeritate asumate de Cabinetul Boc, dar si de o serie de schimbari propuse in Educatie. "Vom fi 50 de oameni din invatamint. Protestam fata de ceea ce se intimpla in tara asta, dar si pentru o serie de masuri negative din educatiei", ne-a declarat Constantin Grigore, liderul CSDR Vrancea. Dupa acest pichet urmeaza un lant uman in jurul Parlamentului, marti, 15 iunie, cind motiunea de cenzura va fi votata. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 42 minute, 49 secunde
Dar la munca cind or sa ia parte?....Neam de puturosi....."sa ne dea".....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.