Ultima oră

Doi vrinceni au fost saltati din asternuturi de mascati

Eduard Popescu
9 iun 2010 1460 vizualizări
Procurorii DIICOT sustin ca acestia ar fi aderat la o grupare care a inselat mai multe firme de leasing cu utilaje pentru constructii

Focsaneanul Fanel Vasilache si Iulian Macovei, din comuna Reghiu, au fost ridicati ieri dimineata de catre mascati si dusi la sediul DIICOT Vilcea pentru audieri intr-un caz de inselaciune cu masini si utilaje tehnice. Procurorii au informatii ca cei doi ca ar fi aderat la o grupare suspectata de comiterea de inselaciuni in conventii cu consecinte deosebit de grave, cu precadere in dauna societatilor de leasing. Ieri, in toata tara, procurorii au efectuat 47 de perchezitii domiciliare. Descinderile au fost urmate de perchezitii ale sediilor unor firme si de punerea in executare a unor mandate de aducere a suspectilor. Astfel, au fost conduse la sediul DIICOT pentru cercetari 38 de persoane, intre care si cei doi vrinceni. In Vrancea s-au efectuat trei percheziti domicilare si doua la societati comerciale. Procurorii DIICOT sustin ca in perioada 2008"" 2009, membrii gruparii ar fi indus in eroare mai multi administratori ai unor firme, care utilizau in sistem leasing utilaje si autovehicule pentru constructii, pentru a intra in posesia acestora. "Dupa ce intrau in posesia autobasculantelor, buldozerelor, betonierelor, membrii gruparii le intocmeau acte false si le vindeau imediat in strainatate. Pentru acest scop, membrii gruparii au preluat mai multe societati comerciale care prezentau bonitate (rulaj mare, aveau un obiect de activitate potrivit "" constructii si/sau transporturi, nu aveau datorii catre stat ori alte persoane si nu erau introduse in centrala incidentelor de plati). Aceste societati erau cesionate catre persoane interpuse, alese in mod expres din rindul unor persoane sarace, fara loc de munca, fara o ocupatie constanta si fara pregatire. într-unele cazuri persoanele interpuse nu administrau efectiv societatile preluate, fiind induse in eroare si atrase cu diverse promisiuni. în alte cazuri, acestea participau direct si constient la savirsirea de infractiuni, prin folosirea instrumentelor de plata fara acoperire sau imputernicirea celor care au constituit gruparea sa efectueze diverse afaceri ilegale in numele societatilor pe care le administrau si executau ordinele acestora", se arata intr-un comunicat de presa al IGPR. La actiunea de ieri dimineata au participat 160 de politisti din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, in colaborare cu criminalistii, "cagulatii" si jandarmii din Bucuresti, Pitesti, Vilcea, Cluj-Napoca si Alba Iulia. Cazul a fost instrumentat si cu sprijinul Directiei de Informatii din Politie. Modul de operare seamana foarte mult cu cel folosit de gruparea "Sergiu Behaian", care racola persoane sarace pentru astfel de inginerii financiare. Diferenta este ca gruparea Behaian a ales sa scape repede de aceste persoane. Deocamdata vrincenii nu au fost pusi sub acuzare, insa sint audiati pentru a spune tot ce stiu. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.