Ultima oră

Ma numesc Udrea, dar nu Elena!

Doina Ganea
8 iun 2010 734 vizualizări
Asa s-a prezentat un focsanean la audientele primarului Bacinschi u cererea de locuinte ocupa primul loc la capitolul nevoi u focsanenii s-au plins primarului si de faptul ca sint evacuati din case, ca sint restantieri la intretinere, ca nu au de munca sau ca nu si-au primit terenurile revendicate

Ieri, la audientele primarului Decebal Bacinschi s-au inscris 11 de persoane, pentru probleme ce se leaga in primul rind de lipsa locuintelor, urmate de problemele cu datoriile la intretinere, cele legate de retrocedari sau reabilitarea infrastructurii. Liliana Ungureanu are o situatie de exceptie, cu un sot de 42 de ani, imobilizat la pat, in urma unui accident de munca. Mama a doi copii, o fata de 18 ani si un baietel de 4 ani, femeia nu mai stie cum sa-si imparta putinii bani intre medicamentele sotului, hrana copiilor si plata intretinerii. Ca de cele mai multe ori, plata utilitatilor cade pe ultimul plan. Asa se face ca a acumulat datorii de peste 17.000 de lei. "Am datorii la CUP si la ENET n-am reusit sa le achit", s-a plins femeia. Seful executivului local a reusit sa-i rezolve femeii esalonarea restantelor la intretinere si i-a promis sprijin in acordarea unui ajutor social prin Serviciul Public Local de Asistenta Sociala Focsani. O alta persoana care este evacuata din apartament tot ca urmare a datoriilor acumulate la caldura a cerut o noua locuinta primarului Bacinschi. Cum potrivit legii aceasta nu mai poate beneficia de o noua casa, ediliul si-a aratat sprijinul pentru ca femeia sa primeasca inapoi terenul detinut inainte de 1989 de catre parintii sai. "Sa vii la primarie si sa vedem unde gasim actele de proprietate, copiile, schite, ceva de pe unde mama dvs. a avut casa si sa vedem ce putem face ca sa poti primit terenul inapoi daca este liber. Oricum, ca sa se ajunga aici trebuie sa actionati in judecata primaria fiindca a trecut termenul legal de notificare. Cu o noua locuinta nu te pot ajuta, dar cu terenul facem tot ce este legal sa te sprijinim", i-a promis petentei primarul.


"Ma numesc Udrea, da"â„¢ nu Elena!"


A tinut sa precizeze un cetatean din Focsani care a dorit sa stie cind se vor face reparatii si pe strada Ion Basgan. "Cind vom avea bani. Am facut un imprumut si nici din acela nu am voie sa fac tragere fara sa nu-si dea voie Ministerul de Finante. Deocamdata nu mi-a dat aprobare si nu pot continua lucrarile la strazi. Dupa cum ati vazut am inceput sa demolam statia de autobuz de pe Bd. Independentei si vrem sa dam drumul la str. Ion Basgan pina spre str. Mihai Eminescu si sa facem un singur culoar. Stiu ca acolo sint probleme cu canalizarea, dar nu va pot promite nimic privind reabilitarea pina nu primim O.K.- ul de la Finante. Daca nu avem voie sa umblam la bani prea curind, nu cred ca vom da drumul la lucrari, ba chiar cred ca le vom sista si pe cele incepute pe Independentei", a spus Decebal Bacinschi. Si cererea de locuri de munca este des ridicata la audiente. O femeie de vreo 30 de ani, cu un copil, i-a cerut edilului nici mai mult nici mai putin decit sa intre in somaj. Argentina Lazar spune ca nu se mai intelege cu sefii de la Politia Comunitara, desi acestia i-au oferit in locul postului pierdut varianta unui loc de femeie de serviciu, ceea ce nu a fost pe placul petentei. Intre timp, Emilia P. din Focsani, aflata in pragul pensionarii, a cerut si ea incadrarea in continuare pe postul de ingrijitoare la gradinita, in conditiile in care anul acesta nu se mai fac angajari.


"Domnisoara Lola mi-a blocat avocatul"


S-a plins un cetatean din Focsani, primarului Decebal Bacinschi, afirmind ca a pierdut in prima faza un proces din cauza juristei Primariei. Marian B. a cerut primarului Decebal Bacinschi sa trimita pe cineva la domiciliul sau din zona Laminor pentru a face masuratorile corespunzatoare in vederea construirii unui gard si a delimitarii terenului propriu de cel public. Marian B. recunoaste ca de 20 de ani stapineste un teren de 1000 mp la marginea Focsaniului, dar ca are acte pe aproape 600 mp. Dupa ce a incercat folosindu-se de procedeul uzucapiunii sa dobindeasca acte si pe restul suprafetei, dar n-a reusit blocat fiind de una dintre juristele Primariei, Marian B. este de acord acum sa cedeze diferenta de teren pentru ca municipalitatea sa construiasca in zona o cale de acces.


"Domnule, primar mi-a murit vecina!"


In cadrul audientelor de iei s-a mai inchis o pagina de conflict traditional intre vecini reclamat la audientele primarului, prin stingerea din viata a unuia dintre ei. Vasilica Agafitei s-a ridicat saptamina trecuta la ceruri, lasind in urma un proces cu vecin cu care s-a dusmanit de aproape 20 de ani. Situatia a fost destul de cunoscuta la nivel local, fiind si televizata. Cei doi, tanti Vasilica si nea"â„¢ Costica, oameni de peste 70 de ani, au fost aproape nelipsiti la audientele primarului in ultimii 10 ani. "Am venit sa va spun ca vecina mea a murit saptamina trecuta. Eu ce fac acum?. Pot sa-mi iau cei 20 mp daca ea nu mai e?", a vrut sa stie nea"â„¢ Costica. Oficialii Primariei au fost destul de surprinsi de intrebare, insa i-au recomandat omului calea justitiei. "Trei cazuri cunoscute am avut, inginerul Pasare cu vecinul sau, tanti Ioana Hauta cu terenul, dar care s-a rezolvat cu aprobarea consilierilor locali si nea Costica cu vecina lui", a comentat primarul Decebal Bacinschi. Ultimul pe lista de audiente a fost un cetatean care a avut teren la iesirea din Focsani, in zona Scolii "Elena Doamna", dar care acum fiind ocupat, doreste sa i se retrocedeze cei 5000 mp in alta zona din intravilanul orasului. "Mi-ati promis ca imi dati acest teren, acolo unde doreati sa faceti cimitir", a spus omul. "Pai nu stiu la ce cimitir ti-am promis ca iti dau loc", a replicat ironic primarul, completind imediat: "Acolo, pe varianta, nu mai pot sa-ti dau fiindca nu mai facem cimitir, ci blocuri de locuinte pentru tineri. Nu stiu unde o sa putem da terenul, dar acum nu am terenuri libere", a precizat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.