Ultima oră

COMPANII: Licitatia Hidroelectrica de 60.000 de euro pentru o masina 4x4 cu tapiterie de piele a fost anulata

Ziarul de Vrancea
7 iun 2010 549 vizualizări
O licitatie initiata vineri de Hidroelectrica Curtea de Arges pentru cumpararea unui autoturism 4x4 de peste 60.000 de euro a fost anulata dupa doar o zi. HotNews.ro a scris in premiera despre caietul de sarcini care prevedea conditii restrictive, precum tapiterie de piele si torpedou cu sistem de racire

. Potrivit site-ului oficial de achizitii publice, licitatia a fost anulata pentru "Abateri grave de la prevederile legislative care afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului". Potrivit reprezentantilor Hidroelectrica, postarea anuntului de catre Sucursala de la Curtea de Arges este o initiativa locala, iar cei responsabili vor fi sanctionati.


"Postarea pe site-ul SEAP a unui anunt de achizitie a unei masini de teren de catre Sucursala Hidroelectrica Curtea de Arges este o initiativa locala care contravine dispozitiei prin care am interzis orice fel de achizitie care nu este strict necesara. Cumpararea de autovehicule de teren intra in aceasta categorie si, pe cale de consecinta, procesul de achizitie a fost oprit, iar cei responsabili pentru acest demers vor fi sanctionati", sustine intr-un comunicat de presa Mihai David, directorul general al Hidroelectrica.


Ancheta administrativa in cazul celor responsabili de postarea anuntului


Surse din cadrul companiei de stat sustin ca "principalul responsabil" de publicarea anuntului ar fi directorul de la Curtea de Arges, Constantin Metehoiu. In cazul celor care se fac vinovati de initirea unei astfel de licitatii, va fi demarata o ancheta administrativa, au mai spus sursele din Hidroelectrica. Potrivit regulamentului de ordine interioara, sanctiunile pornesc de la un simplu avertisment pana la desfacerea contractului de munca, in functie de gravitatea faptelor. Anularea licitatiei a fost decisa de directorul general al Hidroelectrica.


"Hidroelectrica este o companie responsabila care, in aceste vremuri grele, a reusit sa-si mareasca profitul in primul trimestru al acestui an (aproape 200 milioane lei, fata de 60 milioane lei in primul trimestru al anului trecut), iar reducerea cheltuielilor face parte din ansamblul de masuri pe care le-am luat pentru a ne creste eficienta. Este regretabil faptul ca efortul pe care il depun hidroenergeticenii pentru a fi solidari cu societatea romaneasca in aceasta perioada de criza este umbrit de astfel de initiative cu caracter strict individual", a mai afirmat Mihai David in comunicatul de presa.



de R.H. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.