Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Un jurnalist independent american sustine ca i-a fost refuzata intrarea in Egipt

Ziarul de Vrancea
7 iun 2010 384 vizualizări
Sase persoane au fost ucise si alte 15 au fost ranite in Bagdad; Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit in New York

foto Sase persoane au fost ucise si alte 15 au fost ranite, dupa ce o bomba a explodat in apropierea unei sectii de politie din capitala irakiana Bagdad, duminica. Un atacator sinucigas a parcat o masina incarcata cu expozibil in fata portii sectiei din vestul Bagdadului, unde se desfasura schimbul de ofiteri de dimineata, relateaza Yahoo News.


Cel putin sapte persoane au fost ucise in urma unei furtuni tropicale pe coasta Pakistanului, care a provocat ploi torentiale si vanturi puternice in cel mai mare oras al tarii, Karachi. Furtuna violenta, care s-a format in Marea Arabiei in timpul saptamanii trecute a fortat evacuarea localnicilor de-a lungul coastei sudice a tarii. Unii sateni au refuzat sa-si paraseasca locuintele, insa autoritatile au reusit sa mute mii de oameni in adaposturi, a declarat Hamal Kalmati, guvernator al provinciei Baluchistan, relateaza FoxNews.


Un jurnalist independent american sustine ca i-a fost refuzata intrarea in Egipt. James Buck a fost retinut de autoritatile egiptene in aeroportul din Cairo, vineri, si ulterior a fost trimis cu un zbor retur la Dubai. Buck a anuntat intr-un mesaj trimis pe propria pagina de Twitter ca autoritatile din aeroport nu i-au dat nici o explicatie pentru decizia lor, informeaza Fox News. Oficialii din Cairo au declarat ca numele jurnalistului se afla pe o lista de persoane care au interzis la accesul in Egipt pentru denigrarea reputatiei tarii prin articole si imagini publicate despre protestele civile din 2008.


Australia va deschide o ancheta cu privire la datele confidentiale colectate "din greseala" de Google. Australia a anuntat ca va deschide o ancheta cu privire la datele cu caracter privat colectate de Google, in mod ilegal de la retele wireless, devenind cel putin a doua tara care va investiga serviciul de cartografiere al companiei. Ancheta penala australiana vine dupa ce mai multi consumatori s-au plans ca Google nu ia suficient de in serios intimitatea oamenilor, in timp ce compania sustine ca viata privata a utilizatorilor sai "este una dintre principalele sale prioritati", relateaza Yahoo News.


Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit sambata peste o cladire comerciala neocupata din New York, ranind pilotul elev si instructorul sau de zbor, au declarat autoritatile locale. Avionul, un Beechcraft Musketeer, care efectua o cursa de antrenament a fost distrus complet in urma accidentului, insa nu a provocat daune majore structurii de pe teren, relateaza FoxNews.


de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.