Ultima oră

FINANTE BANCI: Reuniunea grupului Bilderberg: o intalnire pentru salvarea euro sau doar o ocazie pentru bogatii lumii sa plece de acasa?

Ziarul de Vrancea
5 iun 2010 510 vizualizări
Intalnirea grupului Bilderberg, ce reuneste personalitati politice si oameni de afaceri din Europa Occidentala si America de Nord timp de patru zile in Spania, la Sitges, va avea cu siguranta parte de protestatari care vor acuza conspiratii capitaliste, avand in vedere exclusivitatea in care se desfasoara intalnirile, comenteaza in editia electronica The Times

. Clubul s-a reunit joi la un hotel de cinci stele din apropiere de Barcelona, iar discursul principal va fi sustinut de premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.


"Participantii se tem ca statele cu probleme vor pleca si euro se va prabusi. Cel mai mare cosmar este ca membrii UE sa revina la politici nationale", a declarat Daniel Estulin, observator al grupului Bilderberg. Potrivit acestuia, invitatii, intre care presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, presedintele Bancii Centrale Europene Jean-Claude Trichet si ministrul britanic de finante George Osborne sunt ingrijorati ca prabusirea monedei euro ar putea duce la o recesiune la nivel mondial, iar masurile de austeritate bugetara ar putea provoca tulburari sociale si ar radicaliza climatul politic.


Printre temele de discutie anuntate se numara scaderea preturilor proprietatilor, cresterea instabilitatii pe piete in tari precum Turcia, Grecia, Italia, Portugalia, Belgia si Austria, cresterea activitatilor in Asia, cresterea haosului pe piata americana si a temerilor de-a lungul Americii, precum si soarta monedei euro.


Cotidianul britanic se intreaba daca, in loc sa puna lumea la cale asa cum cred conspirationistii, barbatii puternici ai lumii nu vad in intalniri anuale decat o ocazie sa plece de acasa, sa se distreze departe de sotii.


"Secretul de la Bilderberg ar putea fi ca nu exista niciun secret", scrie The Times.


Cei mai in varsta invitati sunt Henry Kissinger, in varsta de 87 de ani, fost Secretar de Stat american, si David Rockefeller, 95 de ani, fostul presedinte al Chase Manhattan Bank.


Lista participantilor care a aparut in presa arata ca acestia sunt, in mare parte, barbati albi in varsta.


Cotidianul glumeste insa spunand ca protestatarii, care vor sa demonstreze veridicitatea acestor conspiratii si care vor pandi hotelul luxos in care sunt cazati participantii, ar putea gasi mai usor sprijin in staff-ul hotelului pentru a le aduce dovezi din gunoiul lasat de oaspeti, de cand membrii acestuia au inceput sa il citeasca pe Dan Brown.


Publicatia noteaza cu umor ca Spania ar trebui sa aiba grija, avand in vedere ca anul trecut intalnirea clubului Bilderberg a avut loc in Grecia si "aparent nu au observat ce aproape era tara gazda sa se prabuseasca".


de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.