Ultima oră

Studenta la jurnalism cercetata pentru trafic de droguri

Eduard Popescu
5 iun 2010 1028 vizualizări
Doi vrinceni si o tinara din Rimnicu Sarat, studenta la jurnalism, sint cercetati in stare de arest dupa un filaj de citeva saptamini u cei trei au fost retinuti in flagrant ieri dimineata, in timp ce cautau clienti in judet

Doi vrinceni de etnie roma si o studenta la jurnalism, originara din Rimnicu Sarat, sint anchetati in stare de arest preventiv pentru aderare de la o grupare infractionala legata de traficul de droguri. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- Biroul teritorial Vrancea i-au retinut pe cei trei ieri dimineata pe baza de ordonanta, in urma unui flagrant, intr-o localitate aflata intre Focsani si Rimnicu Sarat. Ionel Chiriac, Ionel Iancu, ambii din Slobozia Bradului, si Gianina Vasile sint cercetati pe motiv ca, timp de aproximativ 3 luni, au constituit o grupare infractionala si au detinut 100 de grame de rezina de cannabis in scopul comercializarii. Pe "piata", un singur gram din acest drog este evaluat la un pret cuprins intre 30 si 60 de lei, in functie de "calitatea" marfii. Cei trei au fost monitorizati timp de citeva saptamini de lucratori din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, din datele de pina acum rezultind ca rezina de canabis a fost trimisa din Italia de o persoana ramasa inca neidentificata, ajungind in tara prin intermediul unui colet, cu ajutorul unui caraus. Cel mai probabil tinara studenta era cea care avea legaturi in Italia, unde a si locuit o perioada. Gianina Vasile a intrat in contact cu cei doi vrinceni prin intermediul prietenei unuia dintre ei, pe care aceasta o cunostea. Se pare ca cei trei cautau o piata de desfacere in Vrancea si in judetele invecinate, iar in functie de rezultatul "afacerii" urmau sa primeasca cantitati de heroina sau cocaina in scopul comercializarii. Cei trei au fost prinsi in flagrant cu ajutorul SRI Vrancea, acestia fiind in vizorul anchetatorilor de mai mult timp. Se pare insa ca, pina la momentul flagrantului, cei trei au fost foarte prevazatori, surse din cadrul anchetei precizind ca erau foarte bine organizati si ca invinuitii si-au luat mai multe mijloace de protectie pentru a nu cadea intr-o eventuala capcana. Aceleasi surse au precizat ca, in momentul flagrantului, asupra unuia dintre cei cercetati a fost gasit un cutit si un spray paralizant, acesta de altfel opunind si rezistenta la momentul retinerii. In ceea ce o priveste pe studenta din Rimnicu Sarat, aceasta avea asupra sa la momentul retinerii un microcintar. Doar unul dintre cei cercetati este cunoscut cu antecedente penale, avind in spate infractiuni precum furt si tilharie. Desi pina acum doar cei trei sint anchetati, se banuieste ca la aceasta grupare au aderat si alte persoane, care ii ajutau pe acestia in ceea ce priveste asigurarea pazei si transportul de la o localitate la alta. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.