Ultima oră

Fotografia din garaj a luat premiul cel mare la LicART

Silvia Vrînceanu Nichita
3 iun 2010 968 vizualizări
Autorul este un licean care si-a inceput deja cariera in fotografie

Alex Chitu, elev al Colegiului National "Al. I. Cuza" Focsani, se afla printre laureatii Festivalului National de Arte pentru Liceeni «LicART», la sectiunea de fotografie alb-negru, unde a obtinut premiul 1. "Totul a inceput in octombrie cind m-am inscris cu trei fotografii pe site-ul concursului LicART la cele trei sectiuni: portret, alb-negru si diverse. Doua fotografii au ajuns in Marea Finala. Astfel pe 22 mai mi-am facut bagajele catre Bucuresti unde am participat la doua workshop-uri si i-am intilnit pe unii dintre cei mai cunoscuti fotografi ai Romaniei.

A doua zi, la premiere, am fost placut uimit sa-mi aud numele la anuntarea premiului pentru cea mai buna fotografie alb-negru, avind in vedere ca aveam o concurenta destul de mare cu ceilalti nominalizati", ne-a relatat Alex, care colaboreaza si cu ziarul nostru gratie talentului cu care manevreaza aparatul foto. Fotografiile premiante au fost expuse in holul Centrului Cultural Unesco din Bucuresti. Nominalizatii la fotografie au participat la un work-shop interactiv in studioul fotografic Dynaphos, unde au avut prilejul de a fi, pe rind, fotografi si modele. "Istoria fotografiei mele este una destul de amuzanta. M-am oferit sa-mi ajut prietenii din trupa "4 Zile" cu o poza pentru un poster asa ca ne-am decis sa exprimam printr-o fotografie stilul lor indie-rock. Prietena mea a venit cu ideea sa le facem poze in garajul ei pentru a da fotografiei un aer de agresivitate sau haos sau orice altceva care sa nu exprime "ordine". Acolo am intimpinat multe greutati, din cauza luminii aproape inexistente. Am reusit insa sa ma folosesc de unica sursa de lumina (un bec) si astfel am ajuns sa cistig un premiu ce a constat intr-un aparat foto cu doua obiective, multe accesorii foto si, lucrul cel mai important pentru mine, o diploma semnata de fotografii Dinu Lazar, Vlad Eftenie si Bogdan Panait", ne-a mai povestit liceanul, ale carui fotografii pot fi vazute si pe site-ul alexchitu.ro. Festivalul "LicArt" este organizat de Societatea pentru Cultura, Oameni si Prietenie si Clubul "Noua ne pasa!" in parteneriat cu Ministerul EducaÃiei. Prezent de noua ani in viata liceenilor, "LicArt" a fost gindit ca un spatiu de comunicare, un loc in care tinerii talentati si dornici de mai mult se pot intersecta, exprimindu-se prin arta. Liceenii premianti au admis la final ca fac parte din "cealalta Romanie" pe care nu o vedem prea des la stiri. La competitie au participat peste 2.000 de elevi, care au concurat la sectiunile de poezie, fotografie si teatru. (Silvia VRINCEAN


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.