Ultima oră

Ramasi fara bani, vrincenii au inceput sa cumpere gratis

Dan Chiriac
3 iun 2010 782 vizualizări
Hotii dau lovitura dupa lovitura, pe timp de criza u la nivel national, numarul de furturi pentru supravietuire a crescut foarte mult u politia si jandarmeria vor sa trimita mai multi oameni in strada pentru prevenire

Hotii nu mai tin cont de nimic si dau spargere dupa spargere pentru a putea supravietui in aceste vremuri grele. Ramasi fara salarii sau fara nici o sursa de venit, multi oameni ajung infractori de nevoie si sparg magazine sau fura din supermarketuri pentru a supravietui. Deja, la nivel national, Directia Generala de Ordine Publica a decis sa intareasca masurile de siguranta, trimitind mai multi oameni de ordine pe strada pentru a stopa fenomenul. Patrule mixte de politisti, politisti comunitari sau jandarmi vor patrula non-stop pe strazile din marile orase pentru a evita astfel de incidente. In ultima vreme, multe magazine au fost sparte de oameni care au cautat de mincare. De asemenea, numarul furturilor din marile supermarketuri a crescut. Hotii iau piine, salam, carne, lapte sau oua pentru a duce acasa la copii sau familie. Situatia nu este alarmanta in Vrancea, insa criza ii impinge si aici pe oameni sa fure mincare din magazine. "Motivatiile date de hoti in fata noastra sint vaste. Dar noi avem experienta si stim daca spun adevarul. Unul care a furat si inainte, degeaba ne spune acum ca a furat pentru ca ii este foame. Stim ca este criza, dar pina acum nu am inregistrat o crestere, la nivelul judetului, a numarului de astfel de fapte. Furturi din magazine sau supermarketuri au existat dintotdeauna, dar speram sa mentinem situatia sub control. Deja am decis sa suplimentam efectivele din strada, mai ales ca de marti avem 16 politisti noi. Este vorba de cei din promotia 2009, care au trecut de la perioada in care au lucrat cu tutore la cea definitiva. Acum au drept de semnatura si putem sa ne bazam pe ei. De asemenea, mai avem in strada 35 de elevi in practica, dar si studenti de la Academia de Politie. Orice manager isi doreste mai mult, dar trebuie sa ne descuracam cu ce avem in aceasta perioada de criza", ne-a spus comisarul sef Vasile Marin, seful de la Serviciul de Ordine Publica din cadrul IPJ Vrancea. Masurile de siguranta de la magazine si supermarketuri au crescut, multi patroni intelegind pericolul generat de reducerea veniturilor in rindul populatiei. Cu toate acestea, o parte dintre administratorii de societati evita sa depuna plingeri la politie daca prejudiciul este mic. Multi inteleg ca oamenii au inceput sa fure de foame si evita sa-i mai dea in primire la politie. Doar daca prada este foarte mare patronii cer ajutorul oamenilor legii. Nimeni nu mai suna acum la 112 daca le-a disparut doar o piine, o sticla de lapte, o caserola cu carne sau un baton de salam. Nici hotii nu se mai tem asa tare de inchisoare, pentru ca stiu ca acolo nu mor de foame si au un meniu zilnic asigurat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.