Ultima oră

La DADR veniturile salariale se reduc mai devreme

Doina Ganea
2 iun 2010 1144 vizualizări
Salariile autodisponibilizatilor din ADS, printre care se afla si liberalul Manole Merchea, saracesc pusculita Agriculturii

Printr-o hirtie adresata Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea se anunta ca, incepind cu plata lunii mai, ordonatorii de credite din institutiile MADR finantate integral de la bugetul de stat nu vor plati sporul pentru conditii deosebite de munca si vor lua masuri pentru reducerea cheltuielilor de personal cu cel putin 10 % pe luna prin pensionarea tuturor persoanelor care indeplinesc conditiile limita de virsta si stagiu complet de cotizare, interzicerea promovarii in clasa sau grad profesional si a avansarilor in trepte de salarizare, reducerea cheltuielilor cu deplasarile, acordarea de concedii fara plata salariatilor. Prin adresa semnata de directorul din cadrul Ministerului, Luminita Aurora Jajaie din 17 mai, directorii institutiilor subordonate trebuie sa reduca fondul de salarii cu 10 %. "In primele 5 luni ale anului 2010 s-au cheltuit aproximativ 230 milioane de lei, ceea ce reprezinta 50,9 % din suma alocata pentru anul 2010. Aceasta cheltuiala a fost influentata de plata premiului anual aferent anului 2009, in valoare de 22,11 milioane de lei, plata primelor de vacanta aferente anului 2009 si platite din bugetul anului 2010, in valoare de 7,8 milioane de lei, platile compensatorii pentru personalul Agentiei Domeniilor Statului care a fost disponibilizat in valoare de 5,32 milioane de lei si de faptul ca in urma aplicarii OUG 1/2010 personalul ADS este salarizat conform Contractului Colectiv de munca pina la data de 1 noiembrie 2010", se arata in adresa Ministerului. Salariile compensatorii platite disponibilizatilor de la Agentia Domeniilor Statului, premiul anual si plata primelor de vacanta a lasat goala vistieria Minsterului Agriculturii la capitolul cheltuieli de personal. In Vrancea, numai Manole Merchea, fost director al ADS, disponibilizat la cererea sa, a primit 24 de salarii compensatorii la un venit lunar de aproximativ 3.000 de lei. Alaturi de Merchea alti doi salariati ai ADS au cerut sa fie disponibilizati. Toti acestia si-au primit salariile compensatorii la scurt timp de la disponibilizare. Acum, cu pusculita goala, Ministerul Agriculturii vrea sa recupereze banii de la salariati. Directorii sint "invitati" sa ia orice alta masura pe care o considera necesara pentru realizarea lunara a reducerii de 10 % a cheltuielilor de personal. "Noi facem lunar reducere de cheltuieli. Cei 10% vor disparea automat de luna aceasta prin eliminarea sporului de antena pe care il mai aveam si noi", ne-a declarat directorul DADR, Costica Neata. La aceste reduceri se va adauga si diminuarea veniturilor cu 25 % anuntata de Guvern. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.