Ultima oră

Vasile Chirila, solutia pedelista pentru sefia APIA

Ciprian Fânaru
2 iun 2010 1282 vizualizări
2713527135copilului a adus noi schimbari la sefia a doua institutii deconcetrate din agricultura. Poate cel mai rivnit dintre posturile din domeniu, cel de director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Vrancea, are un nou sef incepind cu data de 1 iunie. Pe scanunul de director a revenit cel care a fost director adjunct al aceleiasi institutii, Vasile Chirila. De pe placuta cu numele noului director plin nu va lipsi prenumele de Vasile, facindu-se astfel si ecomonie, doar prin modificarea numelui de familie. De profesie inginer, Chirila este proprietar de paminturi si a candidat fara succes pentru functia de primar al comunei Biliesti. Postul de la APIA este unul dintre cazurile in care incoerenta legislativa a actualei guvernari a facut ca institutia sa aiba si trei directori pe un loc. Incepind cu luna martie a anului trecut, de cind liberalul Octavian Vieru a parasit scaunul de sef, la conducerea APIA Vrancea s-a aflat consilierul judetean PSD Vasile Carnariu, care a cistigat si in instanta dreptul de a se afla in fruntea agentiei. Anul trecut, pentru scurt timp, la cirma acesteia nu a fost nimeni altul decit proaspatul uns in aceasta functie, Vasile Chirila. Sinecura rezervata oamenilor de partid a ajuns acum la cel de-al treilea partid din aceasta odisee a vinzolelii de la virful instututiei care plateste subventiile si ajutoarele fermierilor din judet. Iata ca in contextul in care grevele sint la ordinea zilei, partidul de guvernamint are timp sa-si impuna oamenii proprii la sefia deconcentratelor. Carnariu a primit "cadoul" ministerial chiar de ziua copilului. "Am primit ordinul de demitere pe 1 iunie, data de la care nu mai ocup functia de director la APIA", ne-a spus scurt fostul sef, Vasile Carnariu, iritat oarecum de faptul ca pedelistii sint acum "la putere". "De abia de miine (azi "" nr) voi intra in piine si ma voi pune la curent cu problemele care necesita rezolvare", ne-a declarat si inlocuitorul sau, Vasile Chirila. Adjunctul lui Chirila la conducerea APIA ramine in continuare Doni Dumbrava, sustinut de PDL, cel care din postura de subordonat a lui Carnariu a semnat cele mai multe acte de acordarea de subventii pentru primarii si fermierii cu adeziune la PSD. Pe scaunul de director a revenit de la inceputul acestei luni si una dintre cele mai longevive specialiste de la sefia Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor , Maricica Vrabie, care a ocupat functia sub mai multe guvernari. Aceasta s-a luptat in instanta pentru postul pe care il parasise in octombrie 2009 in favoarea Georgetei Iordache de la PDL si are acum cistig de cauza. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.