Ultima oră

APD organizeaza dezbatere cu tinerii pe tema coruptiei

Doina Ganea
3 iun 2010 737 vizualizări
Elevii din Focsani sint incurajati sa ia atitudine impotriva acestui flagel

Asociatia Pro Democratia Club Focsani organizeaza azi si miine la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani o competitie de "debate" in cadrul proiectului "Tinerii impotriva coruptiei". La competitie vor participa echipe de la Colegiul National "Unirea", Colegiul National "Cuza", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", precum si reprezentanti ai Asociatiei Pro Democratia si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR). Proiectul isi propune sa creasca gradul de informare al tinerilor cu privire la fenomenul coruptiei in Romania, sa contribuie la incurajarea unei atitudini de intoleranta in ceea ce priveste coruptia si sa stimuleze luarea atitudinii in semnalarea cazurilor de coruptie. "Adresindu-se, in primul rind, tinerilor, demersul vizeaza o actiune orientata spre viitor, spre societatea civila romaneasca in ansamblu", a precizat presedintele APD Focsani, Gabriela Obodariu. Principalele activitati ale proiectului constau in efectuarea unui studiu despre efectele coruptiei in educatie, promovarea rezultatelor acestui studiu, construirea unui website, realizarea unui sondaj statistic, care se va concentra pe opinia tinerilor asupra coruptiei, dezbateri, informari, mese rotunde, workshop-uri si distribuirea de publicatii cu caracter informativ, care vor prezenta concluziile celor doua cercetari. Potrivit acelorasi surse, proiectul se desfasoara in cinci localitati din Romania: Focsani, Bucuresti, Cluj-Napoca, Buzau si Timisoara. Acest proiect face parte dintr-un amplu demers al APD de educare a tinerilor, inceput inca din anul 2006, si este finantat de Uniunea Europeana, prin Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 "" Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Dezbaterile vor avea loc astazi, incepind de la orele 17.00 si miine de la orele 9.00. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.