Ultima oră

A adus la Politie o sacosa cu 40 de cartuse

Raluca Manolache
2 iun 2010 660 vizualizări
Desi dateaza din razboi, munitiile pot omori in continuare

Un focsanean a cumparat fier vechi, la "pachet" cu 40 de cartuse. Razvan N. a mers luni dupa-amiaza la Politie dupa ce a gasit printre fiarele cumparate mai multe cartuse vechi. Pirotehnistii au fost anuntati imediat de colegii de la IPJ ca focsaneanul le-a adus 40 de cartuse de calibrul 7,92 mm, munitia fiind transportata in conditii de siguranta in depozitul special amenajat. "Deoarece persoana in cauza nu a procedat corect, Inspectia de Prevenire reaminteste cetatenilor ca, desi dateaza din timpul celui de-al doilea razboi mondial, astfel de munitii neexplodate sint inca foarte periculoase, putind exploda in orice moment daca nu sint manevrate corespunzator. Recomandam cetatenilor care descopera elemente de munitie neexplodata sa nu le atinga, sa nu le loveasca si sa nu le miste, sa nu le introduca in foc, sa nu incerce sa demonteze focoasele sau alte elemente componente, sa nu lase copiii sa se joace cu asemenea componente, sa nu ridice, sa nu transporte si sa nu introduca munitiile neexplodate in incaperi, locuinte sau gramezi de fier vechi", spun pirotehnistii. De asemenea, in momentul in care se executa lucrari si se gasesc munitii neexplodate trebuie sistate imediat lucrarile si intregul personal din zona periculoasa trebuie sa se retraga. Mai apoi se anunta organele de interventie. Toate aceste masuri ne sint reamintite pentru ca vrincenii nu au fost feriti de exploziile de proiectile. Un astfel de incident s-a produs anul trecut in satul Bogza, comuna Sihlea, cind un tinar si tatal sau au tras o sperietura sora cu moartea dupa ce un fragment dintr-un proiectil folosit de militarii focsaneni la trageri le-a explodat in fata. Elementul de munitie ar fi putut genera o adevarata tragedie, dupa ce a fost folosit de cei doi barbati imprudenti drept nicovala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.