Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Armata americana: Un important conducator taliban a fost ucis intr-un atac aerian

Ziarul de Vrancea
1 iun 2010 422 vizualizări
12 persoane au fost impuscate mortal intr-un spital din Pakistan; Consiliul de Securitate al ONU condamna raidul israelian asupra flotilei umanitare

Oficial israelian: Flotila pro-palestiniana avea legaturi cu al-Qaida


Convoiul umanitar de ambarcatiuni care se deplasa spre Fasia Gaza "era o armada a urii si violentei", a afirmat luni Danny Ayalon, adjunctul ministrului israelian de externe, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Ierusalim. "A fost o provocare revoltatoare si premeditata, iar organizatorii acestei actiuni au legaturi cu Jihadul global, cu al-Qaida si Hamas. Intentiile si metodele lor au fost violente, iar rezultatele au fost, din nefericire, violente. Israelul regreta pierderile de vieti omenesti si a facut tot posibilul pentru a evita acest deznodamant. Organizatorii transportului nu s-au conformat apelurilor fortelor noastre, de a le urma pasnic si de a incheia totul fara violenta", a declarat Ayalon, adaugand ca patrunderea flotilei in Gaza ar fi creat "un coridor de contrabanda cu armament". Cititi mai mult pe jpost.com.


Armata americana: Un important conducator taliban a fost ucis intr-un atac aerian



Conform unei declaratii publicate luni de armata americana, unul dintre principalii conducatori talibani din provincia Kandahar a fost ucis, alaturi de mai multi luptatori, in urma unei ofensive aeriene. Fortele aliate il urmareau pe comandantul Haji Amir de mai multe zile si au organizat lovitura aeriana cand acesta s-a oprit intr-o coliba dintr-o zona rurala, scrie CNN. Amir a evadat din inchisoare in 2008 si s-a aflat recent in Pakistan, unde a planificat mai multe atacuri ale talibanilor. Conform partii americane, acesta s-a intors in Afganistan in aprilie pentru a conduce ofensivele impotriva fortelor afgane si ale coalitiei.


12 persoane au fost impuscate mortal intr-un spital din Pakistan


Cel putin trei oameni inarmati au atacat un spital din orasul pakistanez Lahore, ucigand 12 persoane si luand mai multi ostatici, dupa cum a declarat un medic pentru Reuters. Atacatorii au intrat cu forta in spital si au deschis focul la intamplare. Cateva zeci de oameni care fusesera raniti in atacurile desfasurate vineri asupra unor moschei apartinand unei minoritati religioase din oras erau ingrijiti in spital si, conform unui oficial al institutiei, unul dintre atacatorii de acum trei zile a fost ucis in incidentele de luni. Un alt martor a declarat pentru Reuters ca o echipa de elita a politiei a luat cu asalt spitalul.


Un cutremur de 6.4 grade pe scara Richter a lovit insulele indiene Adaman


Un cutremur de 6.4 grade pe scara Richter s-a produs in estul insulelor Adaman, fapt ce a dus la emiterea unei avertizari de tsunami, conform unui raport emis de un institut geologic american, scrie Reuters. Cutremurul s-a produs la ora locala 1:21 a.m , epicentrul fiind localizat la aproximativ 120 de kilometri est de orasul Port Blair.


Consiliul de Securitate al ONU condamna raidul israelian asupra flotilei umanitare Membrii Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite au condamnat luni atacul marinei israeliene asupra unei flotile ce transporta ajutoare umanitare pentru palestinienii din Fasia Gaza si a indemnat statul evreu sa ridice blocada impusa asupra regiunii, informeaza AFP. In discursuri individuale, cei 15 membri ai consiliului au condamnat aproape unanim atacul Israelian in urma caruia cel putin noua persoane au fost ucise. Ambasadorul britanic Mark Lyall Grant a afirmat ca "este mai clar ca niciodata ca Israelul trebuie sa ridice restrictiile asupra accesului in Gaza in conformitate cu rezolutia numarul 1860 a Consiliului de Securitate. Situatia din acest moment este inacceptabila si contraproductiva". Franta, Rusia si China au cerut de aseamenea ca blocada sa fie ridicata, precizand ca sustin o ancheta independenta asupra problemei aparute, in timp ce Statele Unite, aliatul traditional al Tel-Avivului, care si-a folosit deseori dreptul de veto in interesul Israelului, a sugerat ca restrictiile ar trebui sa fie imblanzite. Trimisul Israelului la ONU, Daniel Carmon, a aparat masura atacului, sustinand ca flotila nu reprezenta o misiune umanitara, iar persoanele de la bord i-au atacat pe militarii israelieni care au incercat sa treaca la bord cu bate si cutite.


AIEA: Iranul isi extinde in continuare programul nuclear


Conform unui raport confidential al Agenctiei Internationale pentru Energie Atomica obtinut de Reuters, Iranul pregateste o noua generatie de echipamente ce vor fi folosite pentru imbogatirea uraniului, o masura care ar putea duce la incordarea suplimentara a relatiilor cu Vestul. Conform noului raport al AIEA, rezerva de uraniu slab imbogatit a Iranului a crescut la 2.4 tone, ceea ce inseamna ca Teheranul ar ramane in posesia unei cantitati suficient de mari pentru producerea unei arme nucleare chiar daca se va pune in aplicare acordul de schimb de combustibili atomici convenit cu Brazilia si Turcia.



de Stefan Popovici HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.