Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
1 iun 2010 855 vizualizări
Vicepresedintele CJ Mircea Diaconu, in doliu

Decanul de virsta de la Consiliul Judetean, Mircea Diaconu, trece in aceste zile printr-o mare durere, pricinuita de trecerea in nefiinta a sotiei, Silvia, alaturi de care si-a petrecut 50 de ani de viata. Anul trecut, cuplul a sarbatorit nunta de aur, secretul legaturii trainice dintre cei doi fiind o dragoste solida, care a evoluat peste ani, bazata pe respect si intelegere. "In primul rind liantul este dragostea, trebuie sa te lege cu adevarat ceva de persoana de alaturi, apoi respectul reciproc si dorinta de a forma o familie cu adevarat. Acum, dupa atita timp, ma leaga aceleasi sentimente de dragoste si respect, avem o convietuire civilizata si o familie durabila. Urez la toata lumea sa ajunga la anii pe care i-am petrecut noi impreuna", ne-a marturisit in urma cu un an decanul de virsta de la CJ, vicepresedintele Mircea Diaconu. Dupa jumatate de veac de convietuit impreuna, ajuns la 76 de ani, acesta este ravasit de decesul sotiei, fiind consolat de cunoscuti si prietenii de o viata. Condoleante familiei! (Z. V.)


Vulturenii isi scot baltile de peste la licitatie


Primaria comunei Vulturu a anuntat, potrivit informatiilor inregistrate pe Monitorul Oficial de ieri, ca pe 17 iunie va anunta cistigatorii licitatiei privind concesionarea unei suprafete de peste 10 mii de hectare in extravilanul Balta Leica. Suprafetele se afla in satele Hingulesti si Maluri si sint destinate pentru "exploatare acvacultura", dupa cum anunta oficialii Primariei comunei Vulturu. Cei interesati pot depune ofertele pina pe 16 iunie, ora 16.00, cistigatorii urmind a fi anuntati a doua zi, la ora 11.00, in Sala de Consiliu Local Vulturu. (I. C.)


Patru ani inchisoare pentru crima de Craciun

Fanica Mereuta, barbatul de 43 de ani judecat sub acuzatia ca si-a ucis tatal biologic, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare. O data cu condamnarea pentru loviri si vatamari cauzatoare de moarte, nerujeanului i-au fost interzise si drepturile de a alege, de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, precum si cel de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat. Aceeasi instanta a Tribunalului Vrancea a dispus totodata deducerea perioadei retinerii preventive din pedeapsa, mentinindu-i lui Mereuta masura arestarii. Mereuta a fost judecat in urma unui conflict pe care l-a avut cu tatal sau, Constantin Cherciu, de 78 de ani, chiar in a doua zi de Craciun. Astfel, pe cind era in vizita la parinti, baut fiind, si-a lovit in mod repetat tatal pumnii si cu un vatrai, care a fost gasit mort a doua zi. In rechizitoriu se arata ca, datorita loviturilor, batrinul de 78 de ani a fost proiectat pe un pat, unde s-a lovit in zona capului. Aceasta lovitura, impreuna cu traumatismul toracic si cel cranian, au condus ulterior la deces. (N. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.