Ultima oră

Comuna Birsesti a batut palma cu Brindisi Montagna din Italia

Mihaela Beșleagă
1 iun 2010 725 vizualizări
Vizitatorii italieni au oferit autoritatilor din Birsesti un papirus si un DVD, iar vrincenii au daruit simbolic fratilor din Italia un stergar si monografia comunei

Un nou parteneriat intre o localitate din Vrancea si una europeana a fost parafat ieri, la sediul Consiliului Judetean. Comuna Birsesti a semnat ieri un protocol de colaborare cu comuna Brindisi Montagna din provincia italiana Potenza, cu care administratia judeteana a semnat inca din anul 2007 un parteneriat de cooperare. La evenimentul de ieri au participat reprezentanti ai Consiliului Judetean si cei ai comunelor Birsesti si Brindisi Montagna. "Intre cele doua localitati vom avea schimburi de experienta, proiecte de colaborare de care vor beneficia locuitorii celor doua localitati. Partenerii nostri au demonstat ca au o mare capacitate de absorbtie a fondurilor europene, lucru care ne bucura, pentru ca vrem sa impartasim din experienta dinsilor", a spus primarul Costica Hirsu din Birsesti. Colaborarea dintre cele doua localitati a inceput acum doi ani si jumatate si urmeaza sa se concretizeze intr-un proiect de sustinerea a potentialului turistic. "Va multumesc pentru ospitalitate si sint foarte mindru de semnarea acestui protocol. Vreau sa anticipez un viitor proiect pe care vrem sa-l initiem cu judetul Vrancea, care sper ca va include in parteneriat si Galati si o comuna din Grecia. Proiectul are in vedere schimb de bune practici la nivel turistic. Banii sint din Fondul "Cetateni pentru Europa" si va costa 180.000 euro, cu o contributie din partea partenerilor de 20%", a spus, la rindul sau, Donato Cappiello, reprezentantul administratiei din Potenza. Dupa semnarea protocolului, delegatia italiana a oferit vrincenilor un papirus cu reprezentarea comunei Brindisi Montagna, un DVD cu un spectacol din localitate, iar vrincenii au daruit italienilor un stergar lucrat de mina, o mini troita din lemn si monografia comunei Birsesti. Dupa incheierea parteneriatului, vizitatorii au facut un tur al orasului, iar ulterior cele doua delegatii s-au deplasat, pentru o intilnire de lucru, la Birsesti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.