Ultima oră

Tribunalul a scos la licitatie lucrarile la sediul Bancorex

Nicoleta Cristea
31 mai 2010 720 vizualizări
Tribunalul Vrancea scoate pentru a doua oara la licitatie serviciile de proiectare a amenajarii sediului pentru care pune la bataie 112,857 lei u ultima expertiza a spatiului arata ca imobilul este rezistent la seisme

Tribunalul Vrancea a dat liber la licitatia pentru serviciile de proiectare a amenajarii viitorului sediu al instantei. Modul de procedura anuntat este cel al invitatiilor pentru oferte, data limita pentru solicitari fiind 6 iunie. Aceasta dupa ce aceeasi licitatie a fost anuntata si in urma cu citeva saptamini, procedura propriu-zisa, anuntata ca avind termen limita 28 mai, fiind anulata. Ofertele pentru serviciile de proiectare pentru obiectivul de investitie "Amenajare cladire folosinta gratuita - Tribunalul Vrancea", respectiv fostul sediu al Bancorex, pot fi depuse la sediul actual al instantei, valoarea estimata fiind de 112,857 lei, fonduri alocate de la bugetul de stat prin Ministerul Justitiei. "Criteriul pe baza caruia se atribuie contractul de achizitie publica este in mod exclusiv "pretul cel mai scazut" si nu poate fi schimbat pe toata durata de aplicare a procedurii de atribuire a contractului respectiv. Ofertantul va alege solutiile optime de realizare a obiectivului cu fonduri bugetare reduse, prin refolosirea partiala a dotarilor existente si mentinerea grupurilor sanitare de la etajele I si II", se arata in anuntul privind licitatia. Lucrarile per ansamblu isi propun reamenajarea fostului magazin Putna, sediu in care ulterior a functionat filiala Bancorex, pentru ca imobilul sa poata gazdui cu succes cele doua instante focsanene, respectiv Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani. Mutarea a fost dovedita ca fiind vitala inca din mai 2008, de cind Tribunalul a fost incadrat in clasa de risc seismic I, fiind "dotat" si cu bulina rosie. Cladirea de pe strada Republicii a fost construita in anul 1971, destinatia initiala fiind cea pentru magazin universal. Conform ultimei expertize, care dateaza din 2008, imobilul are siguranta fata de actiunea seismica. Astfel, seismele din ultimii ani "nu au produs avarii in structura de rezistenta si nu au necesitat masuri de consolidare si nici incetarea activitatii." Viitorul "Palat de Justitie" nu are valoare de patrimoniu, cladirea nefiind inscrisa in lista monumentelor istorice. La ultima expertiza nu au fost identificate interventii "de tipul reparatiilor generale sau consolidari de ansamblu si nici modificari constructive a uzurii, care sa denote ca unele parti degradate au fost inlocuite sau reparate", dupa cum se arata in raport. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.