Ultima oră

ESENTIAL:Actorul Jean Constantin a fost inmormantat la Constanta, in prezenta a sute de persoane. Teatrul Fantasio va purta numele marelui artist

Ziarul de Vrancea
29 mai 2010 641 vizualizări
Actorul Jean Constantin a fost inmormantat, vineri dupa-amiaza, la Cimitirul central din Constanta, fiind condus pe ultimul drum de sute de persoane - personalitati ale vietii culturale, dar si simpli admiratori, anunta Mediafax. Teatrul Fantasio din Constanta, in foaierul caruia a fost depus trupul neinsufletit al marelui actor, inaintea inmormantarii, va purta numele Teatrul National Jean Constantin.

Slujba de pomenire de la Catedrala "Sf. Apostoli Petru si Pavel" a fost oficiata de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alaturi de un sobor format din 15 preoti si diaconi, la ceremonia religioasa luand parte si actorii Ion Dichiseanu, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Romica Tociu, Cornel Palade, Nae Lazarescu si Vasile Muraru.


Pe traseul spre cimitir, convoiul funerar a trecut prin fata Cazinoului din Constanta, dar si prin fata casei unde a locuit Jean Constantin, fiind aplaudat de trecatori.


Mormantul actorului se afla pe aleea principala a cimitirului, acolo unde si-au aflat odihna vesnica alte personalitati ale vietii culturale constantene, precum Oleg Danovski, sau chiar partenerul de scena a lui Jean Constantin, Gelu Manolache.


Slujba de inmormantare a fost oficiata tot de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.


Jean Constantin a decedat, miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinta sa din Constanta. Un prieten a povestit ca actorul a fost gasit in propriul apartament de o vecina, ingrijorata ca nu-l mai vazuse de cateva zile. In ultima perioada, actorul fusese internat la spitale din Constanta si din Capitala, cu afectiuni cardiace. Jean Constantin a continuat sa joace la Teatrul Fantasio din Constanta pana zilele trecute.


Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928, la Techirghiol, si a jucat, de-a lungul carierei, in peste 50 de filme, cele mai cunoscute dintre acestea fiind "Prea mic pentru un razboi atat de mare" (1969), "Razbunarea haiducilor" (1968), Haiducii lui saptecai (1970), Seria B.D., "Felix si Otilia" (1972), "Nu filmam sa ne amuzam" (1974), serialul tv "Toate panzele sus" (1976), "Eu, tu si Ovidiu" (1977), "Revansa" (1978), "Duelul" (1981), "Nea Marin miliardar"(1979), "Iancu Jianu, haiducul" (1981), "Pruncul, petrolul si ardelenii" (1981), "Colierul de turcoaze" (1985), "Masca de argint" (1985), "Coana Chirita" (1986), "Miss Litoral" (1990), "A doua cadere a Constantinopolului" (1993), "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2006), "Pacala se intoarce" (2006) si "Supravietuitorul" (2008).


In 2003 a primit, din partea UNITER, premiul special pentru teatru de revista.


La 3 martie 2008, indragitul actor a primit Premiul pentru intreaga activitate, la cea de-a doua editie a Galei Premiilor Gopo.




de S. Mihailescu, A. Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.