Ultima oră

Mamele sint vinate de directorii pe care ii paste destituirea

Daniel Garleanu
29 mai 2010 1104 vizualizări
Casa de Pensii si Agentia Judeteana de Prestatii Sociale organizeaza concurs cu dedicatie de ocupare a posturilor eliberate de mamici

Vinatoarea de posturi din institutiile deconcentrare continua. Locurile ramase libere in urma concediilor de crestere a copilului luate de mamici ofera noi sanse profesionale managerilor de institutii numiti politic pe cele doua ordonante declarate neconstitutionale. Ieri a fost scos la concurs un post din cadul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS), prin declararea acestuia in Monitorul Oficial, partea a III-a. Concursul pentru ocupare a fost stabilit pe data de 7 iulie. "Astazi (ieri, n. r.) a aparut postul in Monitorul Oficial, iar concursul va avea loc in data de 7 iulie. Inscrierile la concurs pot incepe o data cu anuntul din Monitorul Oficial", ne-a declarat Petre Cernat, directorul interimar al AJPS, cel care tine locul pedelistelor Carmen Chitic si Daniela Oprea. Cu toate ca s-a instituit o practica de ocupare de catre directorii coordonatori a acestor posturi, Carmen Chitic, conducatorul in concediu medical al AJPS, nu a putut fi contactata pentru a putea confirma intentia de participare. De asemenea, Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea a scos la concurs un post de sef Serviciu Plati Prestatii, despre care se spune ca ar fi pregatit tot pentru un membru PDL. Proba scrisa va avea loc in data de 15 iunie, ora 11.00, iar interviul doua zile mai tirziu, la ora 13.00. Postul a fost scos la concurs din acelasi motiv, concediul de crestere al copilului. Directorul CJP, Adrian Juravle, si-a exprimat intentia de a participa la concurs pentru ocuparea postului. "Am de gind sa ma inscriu la concurs cind postul va fi eliberat. Din cite stiu, persoana respectiva va intra in concediu de crestere a copilului in luna iunie", a spus Adrian. Candidatul pentru un post vacantat pe perioada concediului de crestere a copilului trebuie sa indeplineasca cumulat conditii legate de studii, de vechime si sa aiba calitati organizatorice, capacitate de coordonare si control si abilitati de mediere si negociere. Asadar, pina la aparitia noii Ordonante de Guvern care sa ii puna in legalitate pe directorii de institutii deconcentrate, posturile mamicilor sint solutia nesperata pentru dobindirea statutului de functionar public de catre clientela de partid. Pentru a-i indeparta pe politruci, intr-o perioada in care angajarile in sistemul bugetar sint blocate pentru muritorii de rind, vrincenii care se considera pregatiti pot participa in numar mare la aceste concursuri. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.