Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
28 mai 2010 681 vizualizări
Alunecari de teren la Jitia

In urma ploilor abundente din ultima perioada, mai multe localitati din Vrancea au inregistrat avarii pe drumurile de legatura. Blocata de celelalte localitati a fost si comuna Jitia, care din cauza unei alunecari de teren a ramas izolata. "Au fost afectati aproximativ 50 m din drumul national DN2N de o alunecare de teren. Pagubele au fost evaluate la 25.000 lei de catre comisia venita aici de la judet. Pentru restabilirea circulatiei a fost nevoie de trei masini de piatra si efortul a 30 de oameni", ne-a declarat Neculai Noaptes, primarul comunei Jitia. Gospodarul atentioneaza ca in zona sint necesare lucrari serioase de consolidare a digului din albia riului Rimnic. (Daniel GIRLEANU)


DSP, la un pas de reorganizare


Directia de Sanatate Publica (DSP) va fi reorganizata. Aceasta va fi tema abordata astazi de ministrul Sanatatii, Attila Cseke, care i-a chemat la raport pe toti directorii din tara, la Tirgu Mures. "Nu cred ca vor fi disponibilizari si in Vrancea. Unitatea are nevoie de personal, sintem deja sub necesar", spune dr. Catalin Graur, directorul DSP, care va participa la intilnirea pregatita de ministru pe tema reorganzarii. DSP Vrancea lucreaza cu 78 de salariati. Doar doua posturi mai figureaza vacante dupa ce anul trecut au fost taiate din organigrama 20 de functii. Ministrul Sanatatii a anuntat ca in fiecare judet vor fi reduse cite doua functii de conducere dintr-un numar de cinci cit sint in prezent, in total 82 functii de sef la nivelul national. "Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, si nu inseamna disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant", informeaza ministerul. (Raluca MANOLACHE)


Mentiune pentru "Banca de alimente"


Crucea Rosie Vrancea s-a intors cu un premiu de la a VIII-a editie a Galei Societatii Civile organizata ieri la Ateneul Roman din Bucuresti. Inscrisa cu proiectul social "Masa pe roti", derulat inca din 2009 in Focsani, filiala de Cruce Rosie a cistigat o mentiune dar si cel mai bun loc in cadrul proiectului "Banca de alimente" al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania dedicat categoriilor defavorizate. "Am cistigat mentiune la «Masa pe roti» si sintem singura filiala care a participat cu un proiect in competitie. Sintem multumiti de ceea ce am cistigat", ne-a declarat Rodica Davidean, directorul filialei. Organizatia vrinceana de caritate este la a sasea participare la gala prin intermediul careia se doreste ca binele sa creasca in Romania. Anul acesta au fost inscrise in competetie 192 de proiecte, implementate de 136 de reprezentanti ai societatii civile. Proiectele au atras fonduri in valoare de 13 milioane de euro. (Daniel GIRLEANU)


Responsabil de numar: Ciprian FANARU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.