Ultima oră

LIFE:Utile: Tratament pe baza de extract de valeriana impotriva stresului; Lista substantelor cancerigene cu care avem de-a face zilnic

Ziarul de Vrancea
27 mai 2010 662 vizualizări
Tratamente moderne pentru varice

Tratament pe baza de extract de valeriana impotriva stresului


Stresul este principalul dusman al societatii moderne. Statisticile arata ca 90 la suta dintre consultatiile la medicul de familie sunt cauzate de afectiuni provocate de stres. Probleme precum afectiunile cardiovasculare, pulmonare, ciroza sau cancerul au ca punct declansator stresul, in conditiile in care o persoana din cinci sufera de aceasta stare. Recent, pe piata din Romania, s-a lansat un nou tratament impotriva stresului. Acesta consta in capsule cu extract de valeriana, ce are un efect calmant-sedativ. Potrivit producatorilor, acest tratament s-a dovedit a fi util in caz de surmenaj si nervozitate, scrie Gandul.


Lista substantelor cancerigene cu care avem de-a face zilnic


SubstanÃele cancerigene se găsesc in lucrurile cu care americanii, ºi nu doar ei, intră in contact zi de zi, se afirmă intr-un raport prezentat in aceste zile. Dacă unele substanÃe au fost legate deja de cancer, cum ar fi cele conÃinute de Ãigări, despre altele, informaÃiile sunt controversate (vezi dezbaterile ºi studiile contradictorii legate de cancer ºi telefoanele mobile). După cum se menÃionează intr-un blog al American Cancer Society, multe dintre aceste substanÃe reprezintă incă miezul nenumăratelor controverse din lumea medicală a ultimilor 30 de ani, ceea ce inseamnă că deciziile nu pot fi luate decat la nivel personal, cel puÃin deocamdată, scrie Romania Libera.


Sexul la serviciu, nevoie sau viciu?


Majoritatea romanilor au cochetat cu ideea, iar unii dintre ei chiar au avut legaturi de natura sexuala la locul de munca, fie cu unul dintre colegi, fie cu seful direct. Intersectia planului intim cu jobul e un joc periculos, cu manipulari, cu tensiuni si presiuni in luarea deciziilor. Situatia poate pune protagonistii in posturi complicate, anunta Adevarul.


Tratamente moderne pentru varice


Metodele chirurgicale moderne de tratament al varicelor rezolva toate cazurile de varice, precum si complicatiile acestora. Chirurgia varicelor fara stripping (n.r. fara smulgere) este eficienta in cazurile de varice cu diametru de peste 30-50 mm, dar si in cele de varice recidivate, varice trombozate sau complicate cu ulcer de gamba. "Metoda chirurgicala este efectuata cu o internare de doua-trei ore, sub anestezie locala. Se fac miniincizii de 1-3 mm si se scot din circuit venele varicoase fara traumatizarea tesuturilor adiacente", explica medicul. Dupa interventie, pacientii calca normal, iar majoritatea dintre ei pot conduce masina. Cicatricele se estompeaza dupa 2-6 saptamani, informeaza Romania Libera.


Vitamine care iti «sterg» vergeturile


Nu dor, dar sunt foarte inestetice si, din pacate, foarte greu de tratat. Vergeturile, acele mici striatii rosiatice, care apoi devin albe, pot fi estompate cu tratamente naturiste, ce au la baza vitamine care ajuta la regenerarea pielii. Singura substanÃă care poate transforma procolagenul in colagen, vitamina C te ajută să tratezi vergeturile. Ea trebuie administrată pe cale orală ºi are efecte benefice asupra intregului organism, inclusiv asupra pielii, scrie Libertatea.


de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.