Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Geoana critica interesele faraonice ale guvernului Boc; Motiunea simpla pe agricultura, respinsa de Camera

Ziarul de Vrancea
27 mai 2010 465 vizualizări
Iulian Urban: Multi din PDL isi negociaza deja tot felul de combinatii pe la PSD sau PNL

Geoana critica "interesele faraonice" ale guvernului Boc


Masurile anti-criza adoptate de guvernul Boc nu fac altceva decat sa protejeze "interesele faraonice in pastrarea capuselor din jurul economiei romanesti", sustine Mircea Geoana. Presedintele Senatului considera ca deciziile luate de guvern reprezinta o abordare gresita la criza bugetara". "Suntem impinsi la o solutie care va provoca si mai multa saracie", a afirmat Geoana. El considera ca masurile adoptate de Guvern "incurajeaza un stat slab, hot si departe de cetatean", anunta EVZ.


Motiunea simpla pe agricultura, respinsa de Camera


Deputatii au respins, ieri, cu 132 de voturi "impotriva", 112 voturi "pentru" si 7 abtineri, motiunea simpla pe agricultura "Programul national pentru agricultura si dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din Romania", initiata de 66 de deputati ai PSD+PC. Impotriva motiunii au votat 102 deputati PDL, 15 de la UDMR, 7 deputati apartinand minoritatilor si 8 independenti. In favoarea motiunii si-au exprimat votul deputatii PSD, PNL, dar si deputatul Nicolae Paun de la minoritati si un deputat independent, scrie Gandul.


Iulian Urban: Multi din PDL isi negociaza deja tot felul de combinatii pe la PSD sau PNL


Multi parlamentari PDL isi negociaza combinatii cu PSD si PNL, pregatindu-si terenul pentru o eventuala cadere a Guvernului Boc la motiunea de cenzura, sustine senatorul PDL Iulian Urban. Senatorul, care a participat la intalnirea cu Traian Basescu de marti, sustine ca parlamentarii PDL au intarziat la intalnire sau chiar au lipsit, in timpul intalnirii fiind preocupati mai mult de telefoane si de SMS-uri. "Trebuie spus ca \'interesul\' pentru ceea ce avea de comunicat presedintele tarii era atat de mare, incat multi isi vedeau de mesaje, sms-uri, telefoane, astfel incat la un moment dat - pe buna dreptate - presedintele chiar si-a pus problema sa plece sa nu-i mai deranjeze", a declarat Iulian Urban, citat de Romania Libera.


Videanu a reinnoit contractele cu "baietii destepti"?


"BăieÃii deºtepÃi" din sectorul energetic ºi-au văzut visul cu ochii. Hidroelectrica, societate aflată in plin proces de divizare, le-a reinnoit contractele de furnizare de energie la preà preferenÃial, pe mai mulÃi ani. Decizia a fost luată recent in Adunarea Generală a AcÃionarilor Hidroelectrica ºi Ãinută, evident, la secret. Valoarea contractelor este deocamdată un mister, anunta Puterea.


PDL ia meditatii de la Teo sa dea bine pe sticla


Interesul electoral bate criza in PDL. Imediat ce si-au anulat public boicotul care viza televiziunile de stiri, liderii PDL au decis sa-si bage partidul la cursuri intensive de aparitii pe sticla. Surse din partid au declarat EVZ ca, pentru reinventarea mediatica, Emil Boc a contractat, pe termen lung, o firma de consultanta care sa se ocupe in mod special de scolirea oamenilor de partid. Este vorba de Kensington Communications, aceeasi firma care i-a facut campanie in 2008 secretarului general, Vasile Blaga, informeaza EVZ.


In editorialul "Romania da faliment


Cine o cumpara?" Sabina Fati scrie: "Daca Romania ajunge pe taraba de solduri alaturi de Grecia, investitorii occidentali se vor grabi sa ia la pret redus lucrurile aflate pe malul Mediteranei, lasandu-i pe chinezi si rusi sa se bata pe cele romanesti. Presedintele recunoaste ca Romania se afla in faliment, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a observat brusc ca tara are aceleasi probleme pe care le avea acum 10 ani, cand Mugur Isarescu a fost numit in fruntea guvernului pentru a redresa lucrurile, iar prim-ministrul conduce in zig-zag, derapand la fiecare miscare. Toate relele par sa se fi intamplat in ultimul moment, iar atmosfera de inertie mentinuta de Emil Boc si amicii din PSD si PDL care s-au aflat la carma in ultimul an si jumatate nu mai conteaza". Integral in Romania Libera.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.