Ultima oră

Preotii vrinceni, chemati la noi ordine

Daniel Garleanu
27 mai 2010 2735 vizualizări
Obiectele de patrimoniu din fiecare biserica vor fi declarate la Episcopia Buzaului si Vrancei

In jur de 100 de preoti au participat ieri la o convocare generala pentru a primi noi instructiuni de lucru, dar si pentru a aduce un omagiu Simbolului de Credinta. Tot ieri s-a serbat si implinirea a 125 de ani de la autocefalia Bisericii Ortodoxe Romane, tema pentru care cei mai proaspeti slujitori au pregatit citeva lucrari. Preotii adunati din toate catunele din Vrancea au fost neasteptat de indisciplinati, pentru stabilirea linistii fiind nevoie de citeva interventii ale preotului protopop Nicolae Cobzaru. La intrunire a fost prezent si un "sol" din partea Episcopiei Buzaului si Vrancei, preotul consilier bisericesc Dima Stamate care a facut cunoscute noile dispozitii din partea Prea Sfintitului Arhiepiscop Epifanie Norocel. "Din motive obiective P.S. Epifanie Norocel nu a putut fi aici. Transmit in schimb arhierestile salutari", le-a transmis in deschidere preotul Dima Stamate. De asemenea, acesta le-a adus la cunostinta "pastorilor" ca trebuie sa trimita de urgenta situatia cu cimitirele care apartin bisericilor pentru a se stabili cartile funciare. Preotul protopop Nicolae Boghina le-a pus in vedere parohilor ca programul pentru consilierea enoriasilor trebuie respectat intocmai, iar modificarile comunicate din timp atit Episcopiei cit si prin afisarea la intrarea in biserici. P.S. Epifanie nu a uitat nici de obiectele de patrimoniu pe care le detine fiecare parohie. Acestea trebuie comunicate intocmai, incepind de la vitralii pina la broderii sau obiecte de valoare, "nu pentru a fi luate ci pentru a avea o evidenta clara a lor", dupa cum a spus consilierul bisericesc buzoian. Sedinta, care a durat doua ore, a avut condica de prezenta si s-a desfasurat la Biserica "Sf. Mina" din Focsani, parohie pastorita de preotul Nicolae Tataru. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 17 ore, 50 minute, 36 secunde
DOMNULE DANIEL GIRLEANU, NU IMI PUTEAM IMAGINA CA PUTETI SCRIE ATAT DE FRUMOS DESPRE FETELE BISERICESTI... V-AS RUGA SA VA INTERESATI: CAND VA BINEVOI SFINTIA SA EPIFANIE SA DEA UN COVRIG SI AL ELEVII citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.