Ultima oră

Mustea si Trasculescu vor sa impoziteze datu-n in bobi si deochiul

Iulia Crețu
27 mai 2010 1101 vizualizări
Parlamentarii vor sa bage TVA pentru cabinetele de lucru ale vrajitoarelor, iar pentru ghicitul in cafea sau cititul in carti sa se dea bon fiscal clientilor u grupul de initiatori ai legii, intre care s-au numarat si Mustea si Trasculescu, aflate in dezbatere la Senat, cred ca practicile oculte sint o profesie liberala u prin incercarea de legiferare, alesii vor sa-i protejeze pe oamenii pacaliti de vrajitoare si sa stabileasca pedepse pentru inselaciune u potrivit proiectului, vrajitoarele trebuie sa faca proba cunostintelor cu un atestat u direct vizate, cele care practica magia ameninta politicienii cu blesteme

Numeroase blesteme risca sa cada asupra parlamentarilor romani! Vrajitoarele si prezicatoarele de la noi din tara sint foc si para pe initiatorii unui proiect de lege prin care se doreste impozitarea cititului in cafea, ghicitului in ghioc sau zicerii descintecului de lipitura. Printre cei care au semnat initial pentru legiferarea acestui proiect s-au numarat si parlamentarii PDL de Vrancea, Alin Trasculescu si Razvan Mustea, care solicita un cadru legal "pentru protectia persoanelor inselate prin ghicit sau alte mijloace si practici oculte". Ulterior, cei doi si-au retras semnaturile pe motiv ca proiectul trebuie imbunatatit si ca necesita o arie de aplicare mai larga, care sa cuprinda mai multe activitati scapate de plata taxelor si impozitelor la stat. Parlamentarii de Vrancea au in vedere reglementarea activitatii entertainerilor la diferite evenimente, cum sint, de exemplu, manelistii.


Initiativa legislativa cu tinta asupra vrajitoarelor a fost depusa la Camera Deputatilor pe 30 martie, pentru ea semnind ca initiatori 24 de deputati si senatori, in majoritate democrat liberali. Influentati probabil de efectele flacarii violete, alesii neamului s-au gindit sa impoziteze un domeniu in care se vehiculeaza a fi rulate sume impresionante, bani si bunuri valoroase date de oameni creduli cu speranta ca anumite incantatii sa le schimbe necazul in bunastare si nefericirea in noroc in dragoste. In expunerea de motive pentru acest proiect de lege, initiatorii au semnalat ca vrajitoria ar fi ajuns o adevarata "industrie" in Romania, despre care completeaza ca s-ar fi intarit pe inselaciune, minciuna si"¦ vrajeala. Tara care a ajuns sa fie cunoscuta peste hotare nu prin brandurile de turism ale ministrului Elena Udrea, ci prin replicile tigancilor din filme care pronunta cu accent stricat descintece si farmece in limba romana. "In Romania anului 2010, oamenii inca mai cad prada celor ce pretind ca sint inzestrati cu harul necesar practicarii magiei albe si magiei negre. In ciuda progresului civilizatiei umane, practicile de manipulare a semenilor s-au pastrat si diversificat, vrajitoria devenind la ora actuala un fenomen de masa. Efectele sale sint devastatoare pentru vietile multor oameni. Aceasta practica a capatat proportiile unei adevarate industrii, in care nu se platesc impozite. In Romania nu exista o lege care sa-i protejeze sau un act normativ care sa reglementeze vinzarea serviciilor oculte sau publicitatea pe care si-o fac prezicatoarele. In Codul Penal nu se precizeaza destul de clar inducerea in eroare a unei persoane si mai exact inselatoria prin mijloace oculte", sustin parlamentarii in motivarea care sa sustina acest proiect de lege.


Dezlegarea cununiilor sau a impotentei - profesii liberale


Parlamentarii vor sa bage in cabinetul de ghicit casa de marcat, astfel incit vrajitoarele sa dea bon dupa fiecare sedinta de citit viitorul. De asemenea, alesii vor ca vrajitoarele sa faca dovada studiilor lor in domeniu si sa adere la o "organizatie profesionala specifica". Cu alte cuvinte, practicantele magiei albe si negre trebuie sa fie absolvente ale unei scoli, un fel de Hogwards pentru Harry Potter, daca este sa vedem partea amuzanta a lucrurilor. "Aceste practici nu sint integrate in sistemul principal al serviciilor oferite populatiei si au la baza doar teoriile, credintele si experientele empirice ale asa ziselor clar-vazatoare in prezicerea viitorului, tamaduire de boli si alte afectiuni sufletesti. Activitatile de ghicit si magie vor fi incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale", mai spun initiatorii. Cei care au scris proiectul, deputatii PDL Alin Popoviciu si Cristi Dugulescu, nu vor cabinete de ghicit linga institutii publice, biserici sau scoli. De altfel, Biserica Ortodoxa critica activitatea acestor prezicatoare, despre care spun ca ar practica tehnici diavolesti.


Parlamentul, amenintat de blesteme


Una dintre prezicatoarele din Romania, care-si face lobby prin Mica Publicitate, Ana, spune ca in meseria ei este vorba de har mostenit de la batrini si nu de studii la scoli de vrajitorie. Cunoscind initiativa parlamentarilor, aceasta ne-a spus ca o dezaproba si ca cele mai multe descintece pe care le-ar face, le face pentru ajutorul semenilor, si nu neaparat pentru bani. "Noi nu luam nici un sfert din cit se crede. Acest har il avem din mosi-stramosi, nu acceptam asa ceva, impozitare si altele! S-a discutat de initiativa, am vorbit cu domnul Popoviciu (n.r. Alin Popoviciu, parlamentar PDL), n-are decit sa ne ia si zilele! Pe criza nu luam bani, ajutam lumea de buna credinta. Cele care fac inselatorii, tot ce este posibil sa faca si astfel de lucruri, sint pedepsite de o lege existenta. Oamenii vin sa le zicem de deochi, de-o lipitura sau de frica. Foarte multi apeleaza datorita la necazuri»", ne-a spus prezicatoarea Ana, care a amintit ca asupra alesilor s-ar putea indrepta nemultumirile colegelor sale cu har. Unul dintre initiatorii "initiali", deputatul Razvan Mustea spune ca in mai multe domenii este nevoie de o reglementare legala a activitatilor prestate. "Speriat" de amenintarile cu blestemele vrajitoarelor, acesta a preconizat ca proiectul va pica la comisii pentru ca este inexact. Totusi, deputatul propune o analiza clara a tuturor domeniilor unde sint bani girla neimpozitati. "Eu si Alin Trasculescu ne-am retras semnaturile de pe proiect. Am stabilit ca vom lucra la un proiect nou, care sa inglobeze mai multe domenii, cum este ghicitoria sau activitatea entertainerilor la diferite evenimente. Si nu ma refer neaparat la manelisti. Este nevoie de un proiect de lege mai larg, care sa reglementeze contractul de prestari-servicii adresate populatiei. Este o problema, pentru ca meseria de ghicitoare nu exista in nomenclator. Colegii mei cred ca s-au pripit cu proiectul, desi incercarea de reglementare este salutara. Activitatea lor insa merge la limita legii. Sint oameni inselati care-si dau averile pentru rezolvarea unor probleme personale, iar subiectul este tabu. Este nevoie de o discutie intre mai multe parti, poate cu Biserica si cu cei care presteaza astfel de servicii, si apoi speram la o lege mult mai clara", ne-a spus si deputatul Razvan Mustea. Colegul sau, Alin Trasculescu nu a putut fi contactat pentru a comenta proiectul de lege. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 52 minute, 55 secunde
Inca puti si pun impozit si pe roata patrata (a nu exista? o inventeaza ei), pe spitele de la bicicleta,pe cosul de fum,pe galeata cu pedale si cine mai stie ce!?Apropo de roata patrata,tot se ivirte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.