Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei: Basescu a ciuruit guvernul de la stanga la dreapta

Ziarul de Vrancea
26 mai 2010 550 vizualizări
Miza colosala: va intra Petrom in insolventa din cauza a doi clujeni?; Alesii, cazati la preturi nesimtite: 1,5 milioane de euro cheltuite pe cazare; Dumitru Graur: "Cenzorii hotarau ce stiri intrau pe post"

Basescu a ciuruit guvernul de la stanga la dreapta


In schimbul acordului la unison pentru taierea pensiilor si salariilor bugetarilor, presedintele Traian Basescu le-a oferit, ieri, parlamentarilor PDL o executie de fatada a propriilor ministri. De mustruluiala prezidentiala nu a scapat nici macar Elena Udrea, luata la rand dupa Sebastian Vladescu si Adriean Videanu. Reprosurile lui Basescu: lipsa de transparenta si atribuirea contractelor pe bani publici clientilor de partid. Ca si la intalnirea de acum doua saptamani, premierul Emil Boc, atins din cand in cand aluziv, nu a suflat o vorba, informeaza EVZ.


Miza colosala: va intra Petrom in insolventa din cauza a doi clujeni?


Pentru ca nu a achitat o datorie pentru exploatarea unui teren care fusese nationalizat, Petrom, una dintre cele mai mari companii din Romania, a fost chemata in judecata de mostenitorii fostilor proprietari, care cer acum intrarea societatii in insolventa. La mijloc este o datorie de 50,6 milioane lei (peste 12 milioane euro) pe care Petrom refuza sa o plateasca unei familii din Cluj, desi compania a fost obligata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva. Potrivit unei sentinte din iunie 2008 a Curtii de Apel Bucuresti, reconfirmata in ianuarie a.c. de Curtea Suprema, Petrom ar fi trebuit sa le achite cele peste 12 milioane euro fratilor Dan si Radu Stegaroiu, banii reprezentand redeventele aferente exploatarii de hidrocarburi de pe un teren care fusese confiscat in baza Legii 119/1948, anunta Romania Libera.


Ministrul Muncii jura ca n-a promis crutarea pensiilor mai mici de 1.000 lei


Mihai Seitan a trebuit sa declare de mai multe ori ca n-a promis ca va cruta de la taiere pensiile, ci doar ca "va analiza" aceasta posibilitate. Munca ministrului vine dupa o declaratie a lui Cristea Toader, presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, conform caruia Seitan a promis ca va cere Guvernului sa nu scada cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei. La randul sau, Sebastian Vladescu a declarat ca Romania nu isi poate permite scutirea de la reducerea cu 15 procente a pensiilor sub 1.000 de lei, scrie Gandul.


Alesii, cazati la preturi nesimtite: 1,5 milioane de euro cheltuite pe cazare


Grupurile parlamentare din Camera Deputatilor nu au depus la Biroul Permanent propunerile pentru reducerile cheltuielilor. Senatul a anuntat, ieri, atribuirea a doua noi contracte hotelurilor agreate pentru cazarea alesilor. Suma "investita" prin negociere directa este de 1,5 milioane de euro. Senatorii si deputatii vor locui in continuare la hoteluri de lux din Capitala. Contractele pentru cazarea senatorilor au fost atribuite chiar ieri, de catre Secretariatul General al Senatului, condus de Ion Moraru (PSD). Atribuirile au fost facute prin negociere directa si nu prin licitatie. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, anunta Adevarul.


Transporturile, dragostea mea


Firma lui Berceanu deruleaza afaceri grele cu statul. Firma infiintata de ministrul transporturilor, Radu Berceanu, si ministrul economiei, Adriean Videanu, AVI SRL, a derulat si deruleaza afaceri pe bani grei cu statul, respectiv cu diverse companii nationale si regii autonome sau cu societati aflate in relatii contractuale directe cu acestea. In 1994, Radu Berceanu, pe atunci deputat PD de Dolj, a infiintat, impreuna cu amicul si colegul sau de partid, Adriean Videanu, deputat de Teleorman, la acea vreme, firma AVI SRL, in care primul detinea 99% din actiuni. In 1998, Videanu s-a retras din aceasta societate, moment in care administratorul ei, Daniel Nedelcut, a devenit asociat cu 5% in AVI SRL, scrie Puterea.


Terorist IRA, in afaceri cu statul roman


Dupa ce a ingrozit Marea Britanie in anii "â„¢70, un membru al gruparii separatiste irlandeze face bani in Romania, din contracte publice de 11,5 milioane de euro. In 1974 a terorizat Anglia, aruncand in aer obiective civile. In 2010, invarte contracte de 11,5 milioane de euro cu statul roman, informeaza EVZ.


"Romania are sansa!" - Alexandru Popescu "Piciul", pilotul-minune al masinilor cu telecomanda


I se spune Piciul - la 13 ani este de sase ori campion national la automodelism si castigator a nenumarate alte premii. Mai are putin si devine cel mai tanar maestru al sportului din istoria automodelismului. De la varsta de sapte ani participa neintrerupt la cate 12-14 concursuri in fiecare an. Piciul se numeste Alexandru Popescu si locuieste in Pucioasa. Are sanse mari ca mai tarziu sa ne construiasca masina viitorului, anunta Gandul.


Secretele Mineriadei/ Sergiu Andon, fost ziarist la "Adevarul": "Am schimbat cursul istoriei"


Ziarist cu state vechi, Sergiu Andon a lucrat pana in 1972 la "Scinteia" si, imediat dupa Revolutie, a devenit editorialist si apoi redactor-sef adjunct la "Adevarul". La 20 de ani dupa Mineriada din 1990, in a doua parte a interviului acordat ziarului nostru, Andon anunta ca nu regreta cuvinte ca "o adunatura de poporeni", pe care le folosea in editorialele sale pentru a descrie fenomenul "Piata Univeristatii". Integral in Adevarul.


Cine este pastorul care a oprit hulitele casatorii dintre copii


Comuna Ramnicelu numara in jur de 4.460 de locuitori, din care vreo 1.800 sunt romi ursari care se ocupa in principal cu vanzarea legumelor. In urma cu doi ani, Agentia France Presse a relatat despre casatoria unei fete de 5 ani cu un baiat de 16 ani din aceasta localitate. Cazul a starnit reactia institutiilor de protectie a copilului din toata Europa, inclusiv a baronesei Emma Nicholson, scrie Romania Libera.


Dumitru Graur: "Cenzorii hotarau ce stiri intrau pe post"


Evz.ro a stat de vorba cu Dumitru Graur, unul dintre putinii oameni care au facut sport la televiziune inainte de 1989. Graur, care duminica implineste 63 de ani, dar arata cu cel putin un deceniu mai tanar, a fost ghidul Evz.ro in trecutul foarte putin cunoscut al postului public de televiziune, dar si al primilor ani ai democratiei romanesti. Televiziunea romană nu a insemnat foarte mult pentru microbistul roman. ªi asta pentru că la inceputul anilor \'80, Ceauºescu a redus programul televiziunii la doar două ore pe zi. Integral in EVZ.


Politia romana se numeste in functii la indicatiile Bisericii


Concursul pentru desemnarea noului sef al IPJ Calarasi s-a tinut de Sfintii Constantin si Elena, pe 21 mai, dupa ce a fost aminat cu o zi. S-au inscris sapte candidati: comisarii-sefi Valeriu Bebereche, Marian Bordeas, Vasile Margineanu, Gheorghe Nanu si Costica Tatu, plus Mihai Valeriu, sef birou SIAS si subcomisarul Petronel Dumitrascu. Dumnezeu a tinut cu Vasile Margineanu, seful Politiei de Frontiera Calarasi. Inainte de concurs, deasupra Dunarii s-au aratat mai multe semne sfinte si infricosate. Vincentiu, episcopul Sloboziei si Calarasilor, care este prieten bun cu ministrul Vasile Blaga, a primit un telefon de la Bucuresti. "Ia-l pe Margineanu", a zis vocea dinspre Bucuresti "si scoate-l in lume, sa vada poporul ca el este alesul." "Am inteles, sa traiti!", a zis episcopul, scrie Academia Catavencu in editia tiparita.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.