Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
26 mai 2010 666 vizualizări
I-a oferit iubitei bijuteriile furate

Un focsanean a fost prins dupa ce a spart un apartament din Bistrita. Simbata trecuta, politistii din municipiul Bistrita au fost sesizati de catre o femeie cu privire la faptul ca hotii au patruns in locuinta sa, de unde au sustras bijuterii din aur si argint, ceasuri si doua televizoare creindu-i o paguba de peste 5.500 de lei. Intr-un timp foarte scurt, polistii l-au depistat in oras pe Nicu L., de 20 de ani, din Focsani, care era insotit de Lucia B., 23 de ani, din Bistrita. Asupra tinerei au fost gasite o parte dintre bijuterii, aceasta sustinind ca le-a primit cadou de la suspect. Dupa ce au extins cercetarile, politistii au stabilit ca Nicu L. este suspect de comiterea mai multor furturi din locuinte din Bistrita, comise intre lunile aprilie si mai. Focsaneanul a fost retinut pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunii de furt calificat in forma continuata, iar instanta a emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. Acesta a fost incarcerat in arestul IJP Bistrita Nasaud. (Dan CHIRIAC)


Numirea lui Ionel Popescu depinde de agenda sefilor de la IGPR


Comisarul sef Ionel Popescu va prelua functia de sef al politiei vrincene in aceasta saptamina, in functie de programul celor doi adjuncti ai IGPR. Biroul de presa al Politiei Romane ne-a comunicat ca numirea lui Popescu va avea loc in prezenta unuia dintre adjunctii IGPR in ziua in care programul de activitate a acestora o va permite. Popescu asteapta la rindul sau numirea, care poate veni chiar si prin Posta Romana. Odata cu numirea lui Popescu in fruntea politiei ar ramine de rezolvat doar problema celui de-al doilea adjunct. Comsiarul sef Victor Norocea va ramine prim-adjunctul inspectoratului, cel putin pentru moment. Pentru al doilea post de adjunct lupta ramine deschisa. Comisarul sef Tomita Pavaloiu a fost demis in urma cu trei saptamini, dar acesta asteapta inca rezultatele contestatiei depuse la IGPR. (Dan CHIRIAC)


Vrancea va avea doi magistrati noi


Judecatoriei Adjud si Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani i-au fost repartizati doi noi magistrati. Este vorba despre judecatorul Valeriu Rosca si procurorul Angela-Mirela Van, care au promovat examenul de admitere in magistratura destinat juristilor cu 5 ani vechime, desfasurat pe 21 martie. In urma discutiilor din Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a decis ca propunerile de numire in functie a celor doi magistrati sa fie inaintate catre presedintele Traian Basescu. (N. C.)


Datoriile spitalelor, la control!


Directia de Sanatate Publica (DSP) trebuie sa transmita Ministerului Sanatatii o situatie cu privire la arieratele spitalelor din Vrancea. Unitatile spitalicesti vor trebui sa informeze institutia din sanatate cu ce furnizori se afla in contract, de cind nu au mai fost acestia platiti si ce sume le datoreaza acestora. Solicitarea a venit dupa ce ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca vor fi platite toate datoriile spitalelor inainte ca acestea sa fie transferate catre autoritatile locale. Cel mai mare datornic este la ora actuala Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. La aceasta unitate datoriile sint de peste 20 milioane de lei. (R. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.