Ultima oră

Jurindex se muta in casa noua

Nicoleta Cristea
26 mai 2010 565 vizualizări
Serviciul contine acum 103.594 hotariri judecatoresti, fata de 89.814 la lansare

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat pe 20 mai inchirierea unui spatiu destinat desfasurarii activitatii echipei Jurindex. Odata cu aceasta au fost aprobate si clauzele contractuale prevazute in contractul cadru intocmit la nivelul aparatului CSM. "Spatiul este inchiriat de CSM, toate cheltuielile fiind ale acestuia, inclusiv chiria si intretinerea. Deocamdata nu a fost semnat contractul ci doar aprobat potrivit procedurilor in Plenul CSM. Spatiul va fi destinat functionarii serviciului public Jurindex, sub forma unui centru national pentru publicarea hotaririlor judecatoresti, urmind a gazdui in principiu echipamentele tehnice necesare derularii acestei activitati (servere, pc-uri, alte echipamente it). Publicarea hotaririlor judecatoresti pe internet reprezinta o obligatie a CSM in contextul mecanismului de cooperare si verificare cu UE si o conditie pentru ridicarea monitorizarii Romaniei", a precizat presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Neacsu, totodata managerul proiectului Jurindex. In alta ordine de idei, presedintele Tribunalului a anuntat recent ca, pina acum, pe Jurindex au fost publicate 103.594 hotariri judecatoresti, in forma lor originala, integrala si modificata doar in ceea ce priveste eliminarea datelor cu caracter personal. Pe 24 aprilie anul trecut, cind Jurindex a fost lansat ca serviciu public national, pe site erau publicate 89.814 hotariri judecatoresti pronuntate de cele 16 curti de apel din tara in 2008. "Astfel, ultimele hotariri adaugate in baza de date publica sint cele pronuntate de Curtea de Apel Galati incepind cu 1.01.2009 pina la 1.03.2010, respectiv un numar de 7.860 hotariri. Acest numar reprezinta peste 95% din hotaririle judecatoresti pronuntate de Curtea de Apel Galati in aceasta perioada", arata judecatorul Neacsu pe blogul personal. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.