Ultima oră

Salarii mai mari cu 3% in martie

Mihaela Beșleagă
26 mai 2010 609 vizualizări
La sfirsitul lunii martie, rata somajului in Vrancea era de 7,8%

Vrincenii au cistigat mai bine in luna martie a acestui an comparativ cu luna precedenta. Cistigul salarial mediu brut in luna martie 2010 in judet a fost de 1.518 lei, cu 3,3% mai mare fata de luna februarie 2010, conform datelor transmise de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Vrancea. Cistigul salarial mediu net realizat in martie a fost de 1.124 lei/salariat, inregistrind o crestere fata de cel din februarie de 3,2%. Insa, comparativ cu restul tarii, vrincenii cistiga semnificativ mai putin. De pilda, in martie cistigul salarial mediu net din Vrancea a fost cu 22,5% mai mic fata de cel inregistrat pe total tara. "în luna martie 2010, cistigul salarial mediu nominal brut pe economie a fost de 2.074 lei, iar cel net de 1.509 lei. Comparativ cu luna anterioara, in luna martie 2010 cistigul salarial mediu nominal brut cit si cel net au crescut cu 6,9%", se arata in buletinul lunar transmis de DJS. De asemenea, numarul somerilor inregistrati la 31 martie 2010, potrivit datelor furnizate de AJOFM Vrancea, a fost de 11.762 persoane, cu 416 mai putine fata de luna precedenta. Femeile reprezinta 37,4% din total someri. La sfirsitul lunii martie, pentru Vrancea rata somajului era de 7,8%, mai mica fata de cea inregistrata pe total tara (8,4%). Rata somajului pentru femei a fost cu 3,4 puncte procentuale mai mica decit cea inregistrata pentru barbati (6% pentru femei fata de 9,4% pentru barbati). Ponderea somerilor in populatia stabila in virsta de 18-62 ani era de 4,79% ( 5,5% pe total tara). La aceeasi data, cea mai mica rata a somajului (2,5%) a fost inregistrata in Bucuresti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.