Ultima oră

Vrancea intra oficial in vara cu 30 de grade

Mihaela Beșleagă
26 mai 2010 880 vizualizări
Joi va fi cea mai calduroasa zi de pina acum din 2010, cind se vor inregistra 30 de grade Celsius u vineri sint anuntate din nou ploi

Vara arzatoare isi intra in drepturi in aceste zile, cind temperaturile vor depasi in Vrancea 30 de grade Celsius. Incepind de astazi, vremea se va incalzi simtitor, pentru ca joi sa se atinga maxima de temperatura, care ne va pregati de zilele toride ale acestei veri. De altfel, valul de caldura pare sa confirme avertizarile cercetatorilor NASA, care sustin ca 2010 va fi cel mai calduros an din istorie. Conform datelor primite de la Statia Meteo Focsani, prognoza pentru intervalul miercuri 26 mai, ora 9.00 "" joi 27 mai, ora 9.00, arata ca vremea va fi frumoasa, dar la munte sint conditii de ploaie si chiar de grindina, cu intensificari ale vintului. "Vremea va fi calda, cu cer variabil la noros. Pe arii relativ extinse la munte si izolat in rest se vor semnala averse insotite de descarcari electrice si izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile pot fi insemnate cantitativ, izolat. Vintul va sufla slab pina la moderat cu unele intensificari pe timpul averselor, iar in zona montana inalta vintul va avea intensificari pina la 70 km/ora", ne-a spus Mariana Cucoli, seful Statiei Meteo Focsani. Temperaturile maxime care se vor inregistra astazi sint cuprinse intre 22 si 28 grade Celsius, iar minimele intre 11 si 17 grade Celsius. Centrul Meteo de la Bacau, care realizeaza prognozele pentru zona Moldovei, ne-a transmis ca vrincenii trebuie sa se astepte ca joi sa fie cea mai calduroasa zi de pina acum din acest an, urmind sa se inregistreze in jur de 30 de grade Celsius. O usoara racire a vremii va avea loc de vineri, cind vor fi 27 grade. De asemenea, la sfirsitul acestei saptamini se asteapta din nou ploi, vineri fiind anuntate precipitatii mai importante.


2010, cel mai fierbinte an din istorie


Si la nivelul intregii tari va fi cald de miercuri pina vineri, cind se vor atinge maxime de 32-33 grade Celsius, conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Astfel, cu 30 de grade la sfirsit de mai, Romania intra oficial in vara. Daca institutele de meteorologie internationale si cercetatorii NASA au anuntat o vara torida, meteorologii romani nu pot realiza astfel de estimari pe termen mai lung, dintr-un singur motiv: o comisie parlamentara a reusit performanta sa desfiinteze Laboratorul de Prognoza de la ANM, astfel incit cei trei oameni care se ocupau de acest lucru nu mai au obiectul muncii de la inceputul anului. ANM nu poate face prognoze in acest moment decit pentru cel mult 7 zile. Pina acum, cel mai fierbinte an din istoria recenta pe tot globul a fost 1998. Specialistii cred insa ca 2010 va bate recordul. La aceasta tendinta de incalzire care a inceput inca de la sfirsitul anilor \'70 se adauga si fenomenul El Nino. 2010 a inceput deja cu temperaturi extreme in America si Europa. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.