Ultima oră

AFACERI:Business Report: Unde sa te muti in Bucuresti. Zona Centrala; Bancile executa case de jumatate de miliard in 2010

Ziarul de Vrancea
25 mai 2010 451 vizualizări
Vezi harta zonelor calamitate ; Topul domeniilor care au pierdut cei mai multi angajati din 2009 pana azi; Cardurile fara taxe la retragerile de numerar

Universitatile scot someri pe banda rulanta: unul din cinci absolventi de facultate nu-si gaseste job


Aproape 20% din cei 115.000 de absolventi de studii superioare de anul trecut s-au inscris in evidentele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), pentru ca nu au reusit sa-si gaseasca un loc de munca dupa ce au primit diplomele de licenta. O mare parte din absolventii de facultate nu a reusit sa se angajeze, pentru ca firmele care au mai facut angajari anul trecut au avut o plaja mai mare de candidati, cu experienta, care proveneau din randurile celor 300.000 de angajati concediati anul trecut din companiile private. Pe de alta parte, absolventii de facultati particulare se angajeaza mai greu decat cei din facultatile de stat, deoarece universitatile private si-au pierdut din credibilitate, scrie Ziarul Financiar.


Cardurile fara taxe la retragerile de numerar


Numarul de plati cu cardul la comercianti a fost de aproape trei ori mai mici: circa sapte milioane de operatiuni pe luna, in medie, in primul trimestru al acestui an. Zece banci nu comisioneaza retragerile de numerar de pe o parte din cardurile de debit din portofoliu, in incercarea de a atrage noi clienti sau de a-i pastra pe cei existenti. Institutiile de credit care au o retea extinsa de masini care elibereaza numerar au acordat aceasta dispensa de la plata comisioanelor numai in reteaua proprie. Alte institutii de credit le ofera clientilor cu carduri de debit dispense similare, dar numai pentru un numar limitat de operatiuni, scrie Capital.ro.


Aurul ar putea ajunge la 35.000 euro pe kilogram


Cotatia este preconizata de mai multi specialisti din domeniu pentru acest an. Cu toate acestea, in momentul de fata metalul pretios a ajuns la o valoare mai mica de 30.000 euro/kg. Cu toate acestea, aurul este considerat mult mai bun decat orice alta actiune cotata la Bursa, avand in vedere ca, de la inceputul anului, valoarea acestuia a crescut cu aproape 30%, scrie evz.ro.


Unde sa te muti in Bucuresti


Zona Centrala. Indiferent de criteriul favorit pentru achizitionarea unei locuinte, in Romania, si anume pretul, zona centrala are atu-ul amplasamentului si va fi intotdeauna mai scump decat celelalte zone. De asemenea, terenurile din zona sunt mai putine si evident, acesta devenind un alt motiv pentru care pretul este ceva mai mare. In general, in zona centrala proiectele rezidentiale sunt de mici dimensiuni, de la cateva zeci de locuinte pana la maximum 200, tocmai din cauza spatiului limitat, iar principalii clienti, atat in ceea ce priveste cumpararea, dar si la inchiriere sunt expatii, atatia cati mai sunt. Chiriile in centrul Bucurestiului oscileaza intre 200-300 de euro/luna pentru o garsoniera intr-un bloc vechi si de multe ori cu risc seismic ridicat si 400-1.500 de euro/luna pentru locuinte mai noi,scrie Business Cover.


TAROM: și aici sunt banii dumneavoastra!


TAROM se autofinanțeaza din profiturile anilor trecuți, dar asta nu inseamna și ca ar funcționa ca business: continua sa piarda bani "" 21,5 mil. euro numai in 2009 "" navigand an de an fara vreo strategie pe termen lung și cu aceleași costuri supradimensionate. Singurele decizii notabile pe care proprietarul "" statul roman "" le‑a luat din 2000 incoace sunt schimbarile de directori, 11 in total. Dar ce motiv ai avea, ca manager, sa restructurezi businessul sau sa‑l privatizezi cand știi ca statul va ține oricum compania in brațe? De ce‑ai lupta pentru a acoperi pierderile, cand știi sigur ca exista cineva care le platește? scrie Money Express.


O criza prea mare pentru FMI?


Sunt justificate aceste atacuri directe la adresa Fondului? Daca privim din punctul de vedere al mandatului sau original, asigurarea stabilitatii financiare globale, da. Paradigma economica si financiara dupa care se ghideaza actiunile Fondului nu i-au permis sa prognozeze crizele serioase din perioada postbelica, iar actiunile de combatere a acestora au condus, de cele mai multe ori, la adancirea lor. A avut mai mult succes FMI-ul in sustinerea reformelor economice din tarile in curs de dezvoltare? In literatura economica de specialitate gasim numeroase studii care analizeaza impactul programelor de asistenta asupra cresterii economice, iar concluziile lor sunt negative, scrie Bursa.


Bancile executa case de jumatate de miliard in 2010


Vezi harta zonelor "calamitate". Bancile din Romania ar putea recupera de la rau-platnici anul acesta, doar din executarile silite, peste o jumatate de miliard de euro. Din aceasta suma insa bancherii se asteapta sa incaseze cel mult 10%, adica doar circa 50 de milioane de euro. Intrebati de Gandul de ce nu reusesc bancile sa isi recupereze acesti bani, care ar putea fi folositi, de exemplu, pentru a da noi credite sau pentru a acoperi o parte din pierderi, expertii au prezentat motive dintre cele mai diverse, de la dorinta bancilor de a nu fi percepute ca masini de executat silit la nestiinta lor in a vinde proprietati sau chiar la mafia executorilor bancari, care permite tranzactionarea acestor bunuri numai intr-un cerc restrans de clienti.


Topul domeniilor care au pierdut cei mai multi angajati din 2009 pana azi


MONEY.ro a realizat un clasament al celor mai vulnerabile domenii din 2009 si din primul trimestru al lui 2010, dupa numarul de angajati care activau in industrie, dar si-au pierdut locul de munca din cauza crizei. Ce urmeaza insa in a doua parte a lui 2010? Bucuresti: Extractie petrol si gaze naturale: 2.008 de angajati (doar 20 din Bucuresti, restul in tara). Constructii civile: 2.005 angajati (100 din Bucuresti, restul in provincie). Jocuri de noroc si pariuri: 857 angajati (141 in Bucuresti, restul in tara). Textile: 250 de angajati...


Volatilitatea extrema a Bursei ii trimite in corzi pe investitori


Cine mai rezista? Volatilitatea indicelui BET, calculata ca medie a variatiilor absolute ale acestuia din ultimele 30 de sedinte, a ajuns in prezent la 2,2%, nivel care-l depaseste pe cel inregistrat in momentul falimentului rasunator al bancii americane de investitii din luna septembrie a anului 2008. Asemanator, indicele de volatilitate (VIX) al pietei americane a urcat vertiginos in ultima luna si a depasit pragul de 40 de puncte, considerat de investitorii de pe piata de capital ca fiind unul extrem de ridicat. In ultimele luni, VIX coborase sub nivelul de 20 de puncte. "Va continua sa fie o perioada tulbure, dar nu ma astept sa fie vreo catastrofa iminenta de genul celor care s-au vehiculat precum dezmembrarea zonei euro, explica pentru Ziarul Financiar Adrian Manaila, directorul general al casei de brokeraj EldaInvest.


Audi A9, un concept Sports Sedan imaginat de Daniel Garcia


Deocamdata este doar un concept, ce poarta semnatura designerului spaniol Daniel Garcia. Insa, tinand cont de ritmul in care constructorii isi diversifica gama - iar Audi se numara printre cei mai activi in aceasta privinta - nu am fi deloc surprinsi ca peste cativa ani sa asistam la aparitia unui model Audi A9! Garcia propune combinatia intre un motor clasic si patru motoare electrice, cate unul la fiecare roata. Cat despre linia caroseriei, autorul marturiseste ca a avut ca sursa de inspiratie cladirile din Valencia, proiectate de celebrul arhitect Santiago Calatrava, scrie 24auto.ro.




de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.