Ultima oră

O mie de lei pentru cea mai buna piesa de teatru pentru copiii romi

Ciprian Fânaru
25 mai 2010 584 vizualizări
Centrul National de Cultura a Romilor - Romano Kher, institutie subordonata Ministerului Culturii si Patrimoniului National, organizeaza, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Romănia, prima editie a concursului de dramaturgie pentru teatru de copii.

Concursul va avea loc in perioada aprilie-septembrie 2010 si are drept scop relevarea valorilor de cultura si civilizatie ale comunitatii rome. Acest concurs va consta in selectarea unor texte dramatice dintre care vor fi nominalizate trei. Dintre cele trei texte nominalizate, unul va fi desemnat cistigatorul marelui premiu in valoare de 1.000 lei. Totodata, textul cistigator va fi montat in spectacol. Publicul caruia i se adreseaza cu prioritate acest spectacol e format din copiii romi. Textele vor avea tematica cu specific rom si vor trebui sa fie originale. Ele vor fi evaluate de un juriu alcatuit din critici literari/dramatici si actori. în vederea jurizarii lor, textele vor fi trimise pe adresa Centrului National de Cultura a Romilor "" Romano Kher, str. Ion Cimpineanu nr. 28, sector 1, Bucuresti (in incinta Salii Palatului) pina la data de 1 iunie 2010. Pentru a asigura anonimatul autorului pina in clipa desemnarii cistigatorului, plicul nu va contine datele acestuia. Regulamentul concursului poate fi analizat fie la sediul CNCR "" Romano Kher sau la sediul Uniunii Scriitorilor din Calea Victoriei nr. 115, fie pe site-urile celor doua institutii-partenere: www.romanikultura.ro si www.uniuneascriitorilor.ro. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.