Ultima oră

LIFE:Utile: Ghimbirul, benefic impotriva durerilor musculare; Mercurul, pericolul ascuns din cremele pentru albirea tenului

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 622 vizualizări
Cum sa bei fara sa te imbeti. Cat ramane in organism bautura; Joggingul, un sport bun pentru criza

Ghimbirul, benefic impotriva durerilor musculare


Durerile musculare aparute in urma practicarii sportului sau a gradinaritului pot fi usor combatute cu ajutorul ghimbirului, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii de la universitatea din statul american Georgia si citat de express.co.uk. Radacina de ghimbir a fost folosita de-a lungul secolelor ca un remediu traditional impotriva mai multor afectiuni, precum racelile si durerile stomacale, potrivit Mediafax. Cercetatorii de la Universitatea din Georgia au descoperit ca o capsula cu extract de ghimbir administrata zilnic este eficienta in eliminarea febrei musculare. Voluntarii au fost rugati sa ridice greutati timp de 11 zile consecutiv. Functiile motrice ale bratelor, inflamatiile si reactiile biochimice asimilate cu durerea, atat inainte, cat si dupa efectuarea exercitiilor fizice au fost monitorizate de specialisti. Integral in Romania Libera.


Mercurul, pericolul ascuns din cremele pentru albirea tenului


Unele creme care vin la pachet cu promisiunea ca va albesc tenul si elimina petele, reducand pistruii, contin mercur, un metal toxic care poate cauza grave probleme de sanatate, arata o ancheta a publicatiei Chicago Tribune. Ziarul american a cumparat 50 de astfel de creme si le-a trimis unui laborator certificat pentru testare. Cateva au fost cumparate online, altele din magazine. Cercetatorii chimisti au descoperit ca sase creme contineau mercur, desi acesta a fost interzis prin lege, scrie EvZ.ro.


Cum sa bei fara sa te imbeti


Cat ramane in organism bautura. Bauturile alcoolice seaca organismul de vitamine si minerale, asa ca nutritionistii recomanda sa mancam fructe pentru a nu ne pune sanatatea in pericol. Alcoolul baut in cantitati moderate poate oferi organismului numai beneficii, sustin medicii nutritionisti. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare si autorul cartii "Si noi ce mai mancam... ca sa slabim?", ofera cateva ponturi despre cum sa bem in asa fel incat sa ne simtim bine si fara sa ne punem sanatatea in pericol. In primul rand, alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea enzimelor digestive si a unor enzime metabolice. Acesta contine 7 kilocalorii pe gram, dar aceste calorii sunt de slaba calitate, «goale», si care pentru a fi arse consuma rezervele de vitamine si minerale ale organismului, scazand rezistenta corpului si intoxicand ficatul si creierul", explica prof. dr. Mencinicopschi. Astfel, atunci cand stim ca urmeaza o petrecere, in care cantitatea de alcool va depasi cotele normalului, trebuie sa mancam alimente bogate in vitamine si minerale. Integral in Gandul.


Hipertensiunea arteriala creste riscul bolilor renale


Hipertensiunea arteriala creste riscul aparitiei bolilor si insuficientei renale, daca nu este diagnosticata si tratata la timp si corespunzator, atrage atentia Societatea Romana de Nefrologie. Potrivit medicilor cardiologi, in Romania, 40 la suta din populatie este hipertensiva, iar rata de control a acestei afectiuni este de aproximativ 18 la suta. Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai importante cauze de morbiditate si mortalitate prematura care pot fi prevenite in tarile dezvoltate, dar si in tarile in curs de dezvoltare. Prevalenta hipertensiunii arteriale in boala de rinichi diabetica poate sa ajunga pana la 96 la suta la pacientii cu diabet zaharat. Mai mult, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca hipertensiunea sau tensiunea arteriala crescuta reprezinta principala cauza de mortalitate cardiovasculara. Hipertensiunea poate produce accident vascular cerebral, infarct de miocard, insuficienta cardiaca si renala, scrie Gandul.


Joggingul, un sport bun pentru criza


Alergarea inainte sau dupa serviciu, in parc sau in jurul blocului, este cel mai ieftin sport. In plus, te mentine in forma si te scapa de depresie. Joggingul, un sport pe care nu trebuie sa-l inveti, pentru ca-l ai in sange, castiga tot mai multi adepti in randul romanilor. Mihai Popa (30 de ani) s-a reapucat de alergat acum o saptamana. Pleaca de la blocul lui din zona Titulescu din Capitala si ajunge pana la Arcul de Triumf, jumatate in alergare, jumatate in mers. Oboseste destul de repede; dupa 800 de metri, cel mult un kilometru, se opreste. In urma cu cativa ani, reusea sa alerge legat doi-trei kilometri fara probleme. Cand a inceput sa faca jogging, era inca student si avea un partener de alergare, "un coleg mai sportiv". Integral in Adevarul.


7 alimente care te ajuta sa mananci mai putin


Aveti probleme cu greutatea? Va e tot timpul foame? Va prezentam cele mai la indemana mancaruri care nu zapacesc acul cantarului. Iata cateva alimente satioase, care va ajuta sa consumati mai putin. 1. Portocalele (59 de calorii fiecare): sunt unele dintre cele mai satioase fructe, datorita fibrelor pe care le contin. 2. Ouale fierte (78 de calorii fiecare): oul nu este doar un aliment foarte nutritiv, el e bogat si in proteine care satura. Daca la micul dejun mananci un ou, pe parcursul zilei poti scuti alte 330 de calorii pe care le -ai fi consumat in plus. 3. Branza (140 de calorii pentru 50 de grame): branza proaspata de capra sau cea de tip feta te ajuta sa ai senzatia de satietate mai mult timp. Atentie: branzeturile grase nu trebuie consumate in exces. Integral in Libertatea.



;

de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.