Ultima oră

INTERNATIONAL:Avion prabusit in India - 159 de morti, 7 supravietuitori

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 814 vizualizări
Un avion al Air India Express s-a prabusit simbata dimineata in sudul Indiei, 159 de persoane fiind declarate decedate, relateaza Reuters. Avionul zbura pe traseul Dubai - Mangalore. Potrivit AFP, sapte persoane au fost salvate de catre echipele de urgenta, ele fiind transportate la spitale din Mangalore

Cutia neagra a aeronavei a fost recuperata, anunta presa din Emiratele Arabe Unite, citata de Reuters. Directorul general al Aviatiei Civile a ordonat o ancheta.


"Nu speram ca vom supravietui, dar am scapat," a marturisit Pradeep, un tehnician indian, unul dintre supravietuitori, la televiziunea locala. "Avionul s-a rupt in doua si am sarit din el. Imediat ce avionul a aterizat, in cateva secunde s-a intamplat," a povestit el.


La bordul aeronavei Boeing 737-800 se aflau 166 de pasageri inclusiv membrii echipajului, toti de nationalitate indiana. Primele informatii arata ca avionul a ratat aterizarea din cauza vremii nefavorabile, a depasit pista si s-a prabusit intr-o padure din apropiere, rupandu-se in doua bucati.


Martorii au declarat ca au auzit o explozie puternica, dupa care aparatul a luat foc. Imagini transmise de statii de televiziune locale arata cum echipele de urgenta s-au luptat minute in sir sa stinga focul care cuprinsese aparatul. Cadavre arse puteau fi observate la locul incidentului.


Aeroportul din Mangalore a fost inchis complet in urma tragediei.


Potrivit AFP, care citeaza operatorul aerian, cel putin opt persoane au fost salvate de catre echipele de urgenta, ele fiind transportate la spitale din Mangalore. Un oficial al politiei a declarat ca ulterior unul dintre supravietuitori, un baiat de sapte ani, a decedat la spital.


Televiziunile din India au transmis ca cel putin 19 copii se aflau la bordul aeronavei, fara insa sa precizeze care este soarta acestora.


Primele informatii indica faptul ca a fost vorba de un accident, au declarat oficiali locali.


Incidentul de sambata a fost primul accident aerian grav produs in India in ultimul deceniu. In iulie 2000, un aparat Boeing 737-200 al companiei Alliance Air s-a prabusit la Patna, in incident pierzandu-si viata 60 de persoane.


Air India Express este compania low-cost a operatorului Air India, firma detinuta de stat. Reuters scrie ca India a cunoscut in ultima perioada o crestere importanta a numarului de operatori aerieni privati, in contextul cererii tot mai mari din partea clasei mijlocii. Mai multe incidente petrecute in ultimii ani la aeroporturi importante, precum Delhi si Mumbai, au pus insa in discutie starea infrastructurii aeriene din India, care nu reuseste sa faca fata boom-ului economic.


Air India a pierdut 875 de milioane de dolari in anul fiscal incheiat in martie 2009. Guvernul indian a decis sa ofere un ajutor de 1.1 miliarde de dolari operatorului aerian.


de Departamentul Stiri HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.