Ultima oră

POLITICA:Politic Show: PDL-istii au emotii la asumare; Vadim, revoltat de studierea Istoriei si Geografiei in limba materna

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 396 vizualizări
Boc: Tariceanu si Vosganian au oferit bugetarilor cadouri otravite; Cazarea senatorilor la hotel costa peste 6 milioane de lei

PDL-istii au "emotii" la asumare


Udrea se asteapta la voturi impotriva Guvernului de la colegii de partid, Turcan cere "solidaritate fara fisura" in PDL. Elena Udrea a declarat vineri ca are emotii pentru momentul asumarii raspunderii in Parlament pentru ca unii colegi de partid au alte opinii despre cum ar trebui sa procedeze Executivul in acest moment, ea asteptandu-se la voturi impotriva Guvernului, scrie Gandul.


Vadim, revoltat de studierea Istoriei si Geografiei in limba materna


Corneliu Vadim Tudor, liderul Partidului Romania Mare (PRM), a criticat, astazi, faptul ca noua forma a Legii Educatiei permite studiul Istoriei si Geografiei Romaniei in limba materna. Europarlamentarul considera ca prin aceasta prevedere, \'\'Romania isi pierde astfel statutul national si unitar\'\', scrie Evenimentul Zilei.


Boc: Tariceanu si Vosganian au oferit bugetarilor cadouri otravite


Acum platim. Dupa intalnirea cu patronatele de astazi, premierul Emil Boc a reconfirmat ideea ca Guvernul va trimite scrisoarea catre FMI cu masurile de austeritate anuntate de presedintele Traian Basescu: pensii si salarii scazute. Premierul Emil Boc va reduce cheltuielile bugetare prin micsorarea salariilor si a pensiilor.In acelasi timp, Emil Boc a reiterat ideea ca nu actualul Guvern este responsabil pentru criza economica pe care o traverseaza Romania, ci echipa din 2007 si 2008 care a condus Executivul, respectiv premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Finantelor de la acea vreme, Varujan Vosganian, scrie Evenimentul Zilei.


In editorialul "FMI a trecut de partea poporului", Adrian Barbulescu scrie:


" Mariajul din interes dintre autoritatile de la Bucuresti si Fondul Monetar International parea a fi, surprinzator, plin de lapte si miere. Pana ieri, niciun oficial al Fondului nu a criticat fatis masurile luate de Guvernul Romaniei. Ba, mai mult, anul trecut chiar am fost laudati pentru masurile pe care le-am luat, chiar daca lipseau cu desavarsire". Integral in Gandul.


Cazarea senatorilor la hotel costa peste 6 milioane de lei


Pentru cazarea parlamentarilor la hotel, Senatul plateste, pana la sfarsitul anului, 6.086.707,2 milioane de lei, conform unor anunturi de atribuire publicate astazi pe site-ul e-licitatie.ro. "Societatea companiilor hoteliere Grand SRL" din Calea 13 septembrie nr. 90 a incheiat un contract in valoare de 1.480.550,4 lei cu Senatul pentru cazarea la hotel a membrilor sai, scrie Adevarul.


Premierul nu ia in calcul comasarea ministerelor, ci o reducere a numarului secretarilor de stat


Premierul Emil Boc a admis, vineri, dupa o intalnire cu patronatele ca Executivul pe care il conduce nu poate promite, in momentul de fata, ca impozitele nu vor creste. Intrebat daca din 2011 poate garanta ca nu vor fi majorate Taxa pe Valoare Adaugata si cota unica, prim-ministrul a spus ca exista doua conditii: sa nu se agraveze criza economica si ca masurile de reducere a cheltuielilor publice pe care Guvernul isi va asuma raspunderea sa fie puse in practica, scrie Gandul.



de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.