Ultima oră

Vrancea are aproape 12 mii de pensionari invalizi

Doina Ganea
22 mai 2010 793 vizualizări
In Focsani sint 17. 393 de pensionari, din care 4.460 de persoane sint pensionate pe motiv de invaliditate.

Vulturu este insa comuna vrinceana cu cei mai multi pensionari, numarul acestora ajungind la 2.490, mai mult decit in orase ca Odobesti, Marasesti sau Panciu. Potrivit unei situatii realizate de Casa Judeteana de Pensii, Negrilesti este localitatea cu cei mai putini pensionari de invaliditate din judet. In Negrilesti au solicitat pensia pe acest motiv doar 13 persoane. La Vintileasca, Jitia, Chiojdeni si Paulesti numarul persoanelor care primesc pensie de boala este destul de redus, fiind sub 30 de persoane de fiecare localitate. De remarcat este faptul ca in zonele montane numarul pensiilor de invaliditate este relativ mic. In mediul urban insa numarul acestora este simtitor mai ridicat. In Vrancea maninca pensie de invaliditate 11.929 de persoane, din care 847 sint invalizi de gr. I, si 3.317 au pensie de gr. III. Cei mai multi sint pensionarii de gr. II care ajung la 7.l765 de persoane. Casa Judeteana de Pensii are in plata la ora actuala un total de 82.164 beneficiari. Autoritatile au anuntat ca vor verifica dosarele prin sondaj intrucit in unele localitati numarul invalizilor este foarte ridicat. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 9 minute, 44 secunde
DOMNILOR! VERIFICATI TOATE DOSARELE, MULTI SUNT PENSIONATI ,DAR SUNT PLECATI LA MUNCA IN STRAINATATE. VIN CU BANUTI SI UMPLE BUZUNARELE MEDICILOR. DE CE NU VERIFICATI DOSARELE LA RABD? O citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.