Ultima oră

Serea si Martis au fost trimisi in judecata

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 1270 vizualizări
Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile celor doi arbitri

Joi, cei doi arbitri focsaneni, arestati in dosarul "Penescu 2", au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA Pitesti. Celor doi li s-a prezentat materialul de urmarire penala, Ionica Serea fiind acuzat de luare de mita, sub forma a 21.000 de dolari, iar Marius Martis de complicitate la dare si luare de mita. O data cu trimiterea in judecata a arbitrilor focsaneni, alaturi de patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, si de Liviu Facaleata, unul dintre directorii firmelor sale, Directia Nationala Anticoruptie a dispus si sechestrarea unor bunuri, in ideea ca prejudiciul invocat in rechizitoriu sa poata fi asigurat. "Pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a banilor pretinsi si primiti cu titlu de mita, procurorii au luat masura aplicarii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinind inculpatilor Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Serea Ionica si Martis Marius Marian", se arata intr-un comunicat al procurorilor anticoruptie. Procurorii sustin ca Serea ar fi luat suma de 21.000 de dolari pentru a facilita victoria celor de la FC Arges in meciul cu Steaua, banii fiind inminati prin intermediul lui Liviu Facaleata, directorul PIC Pitesti. Intilnirea dintre Facaleata si Serea ar fi avut loc in casa lui Marius Martis din Focsani, iar cei 21.000 de dolari ar fi ajuns in posesia lui Serea, ca arvuna. Dupa desfasurarea jocului, Cornel Penescu s-a aratat nemultumit de rezultatul final si i-a cerut lui Facaleata sa recupereze 16.000 de dolari de la Serea. Astfel, dupa o saptamina, Martis s-ar fi intilnit cu Facaleata la un hotel din Bucuresti si i-ar fi returnat suma de 16.000 de dolari, restul raminind la Ionica Serea cel mai probabil in contul celor trei cartonase galbene acordate Stelei la acel meci. Cei doi arbitri focsaneni se afla in acest moment in arestul IPJ Arges, unde vor sta pina pe 28 mai. Primul termen al dosarului ce priveste mafia din fotbal a fost stabilit la inceputul lunii iunie, pina atunci magistratii Tribunalului Arges urmind sa ia o decizie si asupra mandatelor de arestare preventiva. (N. CRISTEA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 16 ore, 32 minute, 18 secunde
DNA ,de la Arges,poate o sa afle si ce suma a dat spaga ca sa fie angajat paznic la hoti.Cei de la penitenciar nu au angajat asa la intamplare,au organizat un concurs ce sa desfasurat ''la vedere si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.