Ultima oră

Barbatul cinstit, corect dar fara loc de munca

Dan Chiriac
21 mai 2010 710 vizualizări
Focsaneanul Mihai Cojocaru isi cauta de lucru si spera ca un patron sa aiba nevoie de un lacatus mecanic

Mihai Cojocaru, barbatul de 60 de ani care in vremuri de criza a inapoiat un portofel in care se aflau 323 de lei, nu are venituri din care sa traiasca prea bine. In aceste conditii, gestul sau de a nu lua banii gasiti pe strada este demn de apreciat. "Am 60 de ani, am lucrat pina in 2008 la Vincon, dar am plecat la o alta societate pentru ca cei de acolo mi-au promis un salariu mai mare. Acum am fost disponibilizat, iar pina in luna aprilie am luat somaj. Sotia este pensionata pe caz de boala. Traim din pensia ei, dar nu disper, totul merge mai departe", spune optimist Mihai Cojocaru. Acesta nu s-a gindit nici o secunda sa pastreze portofelul gasit zilele trecute in Piata Moldovei. "Eram in zona magazinului «1001 articole». Nu era aglomeratie, chiar nu era nimeni prin zona. Am gasit portofelul si am mers direct la politie. Nici macar nu m-am uitat sa vad ce este in portofel. Desi nu ma descurc, iar banii respectivi ar fi fost de ajutor, nu m-am gindit sa-i pastrez. Este pacat sa te bucuri de munca altcuiva", ne-a spus Mihai Cojocaru. Portofelul pierdut a ajuns la pagubita, o doamna din comuna Dumbraveni, care a ramas uimita de corectitudinea barbatului. Mihai Cojocaru isi doreste acum sa-si gaseasca ceva de lucru, pentru a putea cistiga un ban cinstit. "Eu sint lacatus mecanic, dar pot face si alte munci. Sper ca cineva sa aiba un loc de munca si pentru mine pentru a putea sa ma descurc si eu prin munca corecta", este marea dorinta a focsaneanului care a dat dovada de cinste in vremuri de criza. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.