Ultima oră

AFACERI:Business report: Prigoana: Niciun roman nu merita o pensie mai mare de 1.500 de lei

Ziarul de Vrancea
20 mai 2010 438 vizualizări
Vladescu: Eu vreau sa incasam toti banii de la Rompetrol, nu sa discutam scheme de esalonare; Jaguar ar putea lansa primul sau hibrid in 2013

Prigoana: Niciun roman nu merita o pensie mai mare de 1.500 de lei


O pensie de 1.500 de lei este "mai mult decat suficienta pentru orice roman ca sa traiasca", crede Silviu Prigoana , om de afaceri si membru al Comisiei Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor . Potrivit lui Prigoana plafonarea pensiilor ar aduce la buget sumele necesare pentru a depasi impasul bugetar actual."Am militat pentru limitarea alocatiei pentru mame la maxim 1.000 de euro, fac la fel pentru pensii. Pai cum sa ia nevasta-mea, care are salariu de 10.000 de euro, alocatie de 8.500 de euro. Ce naiba suntem nebuni? La fel e si la pensii", afirma omul de afaceri, citat de Money.ro.


Vladescu: Eu vreau sa incasam toti banii de la Rompetrol, nu sa discutam scheme de esalonare


Ministrul finantelor vrea sa solicite Guvernului un mandat ferm de negociere cu Rompetrol-KazMunaiGaz pentru recuperarea datoriei sub forma de obligatiuni de 571 mil. euro pe care compania trebuie sa o achite statului roman in septembrie. "Deocamdata nu am un mandat de negociere, dar o sa cer Guvernului o scrisoare de mandat. Eu vreau sa incasam banii, nu sa discutam scheme de esalonare", a declarat Sebastian Vladescu. Cu toate ca are mare nevoie de bani, Guvernul Romaniei nu a exprimat pana acum o pozitie oficiala, in pofida semnalelor ca Rompetrol nu intentioneaza sa plateasca intreaga datorie la scadenta, scrie Ziarul Financiar.


Taierea salariilor a readus vacantele cu pret redus


Ca sa-i convinga pe romani sa uite de scaderile salariale, agentii le-au repus pe tapet reducerile. Destinatiile care au reduceri de inscrieri timpurii in aceasta perioada sunt Turcia, Bulgaria si Grecia. "Pe Antalya, de exemplu, vanzarile au scazut cu 30% dupa disparitia ofertelor speciale", spune Alin Burcea, de la Paralela 45. Daca lunile trecute, reducerile ajungeau pana la 30%, acum acestea nu mai depasesc 15%. "Cine isi cumpara pana pe 30 mai un sejur la un hotel de cinci stele din Antalya plateste cu 15% mai putin decat tariful standard, care porneste de la 439 de euro/persoana", sustine Mircea Vladu, presedinte Prestige Tours, citat de evz.ro.


Majorarea accizei minime la tigari la 96%, propusa de Guvern, va incuraja contrabanda


Majorarea cotei procentuale a accizei minime pentru tigarete de la 91%l a 96% din acciza standard, propusa intr-un proiect ordonanta de urgenta privind combaterea evaziunii fiscale, va creste pretul tigarilor mai ieftine si va incuraja contrabanda, potrivit producatorilor. "Vor creste preturile la tigarete gen Carpati, care costa acum 8,3 lei si a celor mai ieftine decat acestea", spune Gilda Lazar, directorului corporate affairs al JTI Romania,. Ea a afirmat ca pretul unui astfel de pachet de tigarete ar putea creste cu circa 0,1 lei, scrie Capital.


Un an si jumatate pentru consolidarea a 900 de metri de cale ferata


Compania nationala CFR SA intentioneaza sa consolideze terasamentul liniei de cale ferata Titu-Pietrosita, din judetul Dambovita, pe o distanta de aproape un kilometru, valoarea estimativa a contractului fiind de 11,05 milioane de lei, fara TVA. Lucrarile vor dura un an si jumatate. Lucrarile sunt finantate printr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si se vor desfasura pe o lungime de 900 de metri, intre kilometrii 65A300 si 66A200, urmand ca reparatiile sa se incheie dupa un an si jumatate, scrie Gandul.


Primul mall in faliment: Tiago Oradea


Tiago Oradea este primul mall din Romania intrat in faliment, lichidatorul judiciar urmand sa scoata la licitatie in urmatoarele doua saptamani proiectul pentru un pret de pornire de 35,5 milioane de euro, jumatate fata de investitia realizata, finantata printr-un credit de 65 mil. euro acordat de UniCredit Austria si UniCredit Tiriac Bank. Vazute drept "templele cumparaturilor", mallurile incep sa dea rateuri, astfel ca dupa ce doua proiecte din Braila si Sibiu au fost inchise din lipsa chiriasilor si a clientilor, a avut loc si primul faliment, Casa de Insolventa Transilvania, in calitate de lichidator judiciar, stabilind pentru 3 iunie licitatia de vanzare a mallului dezvoltat de compania irlandeza Mivan, scrie Ziarul Financiar.


Evaziunea este protejata politic si acoperita de Fisc


Masurile de austeritate anuntate de Guvern au adus in discutie, in contrapondere, ineficienta statului in combaterea evaziunii fiscale, ineficienta pe care rapoartele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) o si dovedesc. Produsele petroliere, tigarile, alcoolul, cu alte cuvinte toate produsele accizate, agricultura, jocurile de noroc sunt domenii in care evaziunea este infloritoare. Interesele politice si complicitatea lucratorilor Fiscului au dus la un control slab al evaziunii, fapt recunoscut si de presedintele Basescu, scrie Capital.


Jaguar ar putea lansa primul sau hibrid in 2013


Jaguar va lansa o masina cu propulsie hibrida in 2013 sau 2014, potrivit unui raport al publicatiei britance Car Magazine. Noul model va avea sub capota un motor V6 turbodiesel de 3.0 litri si un motor electric de 47 CP, la acestea adaugandu-se o transmisie automata cu opt rapoarte ZF. Primul vehicul hibrid va fi, cel mai probabil, o versiune a modelului XJ, insa sistemul de propulsie poate fi introdus pe aprape orice model Jaguar, mai putin X-type, spune seful diviziei inginerie hibrida Jaguar-Land Rover, Peter Richings, scrie StiriAuto.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.