Ultima oră

Curs de razboi pentru jurnalisti, la Focsani

Raluca Manolache
20 mai 2010 817 vizualizări
14 jurnalisti vor participa in luna iunie la Focsani la un training de supravietuire in zonele aflate in stare de conflict.

Ministerul Apararii Nationale, cu sprijinul Statului Major al Fortelor Terestre, va organiza in perioada 21-25 iunie 2010, cea de-a saptea editie a "Cursului de baza introductiv pentru jurnalistii care transmit din zone de conflict". Jurnalistii vor invata cu aceasta ocazie cum sa se descurce atunci cind sint trimisi in tarile sau regiunile aflate in stare de razboi. "Cursul se va desfasura in Garnizoana Focsani si abordeaza, teoretic si practic, teme privind cunoasterea factorilor de risc din zonele in care se desfasoara operatii militare, diversele tipuri de armament, munitii si mine antipersonal, masurile de protectie NBC si metode de acordare a primului ajutor medical. De asemenea, cursantilor li se vor prezenta regulile de lucru cu mass-media in conditii de campanie si de supravietuire in situatii speciale", se arata in comunicatul MApN. Detalii privind organizarea cursului si documentele de inscriere pot fi obtinute accesind site-ul www.mapn.ro/corespondenti. Dupa completare, documentele solicitate trebuie transmise prin fax sau email, impreuna cu recomandarea institutiei de presa la care jurnalistul isi desfasoara activitatea, la Directia informare si relatii publice, pina la data de 7 iunie a. c. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.