Ultima oră

Turul Vrancei

Nicoleta Cristea
19 mai 2010 706 vizualizări
Autoritatile tin cu dintii de mosia cistigata de silvicultorul Duta

Fosta mosie Vladnicul, cistigata definitiv si irevocabil de fostul subsecretar de stat de la Paduri, Gica Duta, este din nou in atentia judecatorilor. Aceasta dupa ce Comisia Judeteana Vrancea pentru stabilirea dreptului de proprietate a solicitat revizuirea cauzei in care Duta a pus mina pe aproximativ 1.400 de ha de padure la Adjud si Corbita. Duta a obtinut acest teren in urma unui contract incheiat cu Denisa Cristofil, declarata mostenitoare unica a fostei mosii Vladnicul. Insa abia dupa ce cei doi au incheiat contractul cele 1.422,50 ha padure au fost retrocedate in instanta. Silvicultorul Duta a obtinut 434,71 ha pe vechiul amplasament, la Corbita, iar 987,79 ha la Ocolul Silvic Adjud. Cu toate acestea, chiar si in timpul procesului finalizat anul trecut au fost cereri de interventie din partea unor alte persoane, care au sustinut ca fosta mosie a fost divizata in timp, iar Denisa Cristofil nu ar fi avut dreptul sa ia atita amar de padure. (N. C.)


Pasapoarte in doua ore


Termenul de eliberare a pasapoartelor simple electronice s-a modificat, acesta fiind de 14 zile calendaristice de la depunerea cererilor in loc de 30 de zile cit a fost initial. Potrivit Institutiei Prefectului, si termenul de eliberare a pasapoartelor simple temporare s-a modificat, in sensul ca vor fi eliberate in doua ore de la depunerea cererilor, bineinteles daca nu sint necesare verificari suplimentare. "Pina in momentul de fata au fost emise de catre Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor un numar de 2.154 pasapoarte din care 804 sint pasapoarte simple electronice si 1.350 pasapoarte simple temporare", a precizat purtatorul de cuvint al Prefecturii Vrancea, Cristina Tanasa. (D. GANEA)


Mandat prelungit cu un an pentru Consiliul AJVPS


Membrii Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) s-au intrunit duminica, 16 mai, la Cercul Militar Focsani, in cadrul Adunarii Generale a AJVPS pe anul in curs. Cu aceasta ocazie s-a decis aminarea alegerii unui nou Consiliu si prelungirea actualului mandat cu un an, pina se mai linistesc apele legislatiei in domeniul vinatorii si pescuitului,care trece printr-o perioada tulbure. Consiliul AJVPS numara 15 membri. "In cadrul aceleiasi sedinte, s-a prezentat raportul activitatii pe 2009, realizarea bugetului de venituri si cheltuieli 2009, programarea activitatilor pentru 2010, masurile pentru desfasurarea activitatilor specifice, aprobarea materialelor si a propunerilor prezentate", ne-a spus Mircea Grosu, purtatorul de cuvint al AJVPS. La Adunarea Generala a participat ca invitat si presedintele AGVPS Romania, ing. Dr. Nicolae Selaru. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.