Ultima oră

Peste 400 de inculpati au fost ajutati de Serviciul de Probatiune

Nicoleta Cristea
19 mai 2010 757 vizualizări
Pedeapsa sub supraveghere a unui inculpat poate fi de opt ori mai ieftina comparativ cu detentia acestuia in penitenciar

Probatiunea din Vrancea a serbat ieri 10 ani de existenta in cadru festiv, alaturi de multe persoane care au pus umarul pentru ca serviciul sa functioneze la parametri optimi pina astazi. La evenimentul organizat la Universitatea "George Baritiu" din Brasov, centrul de studii din Focsani, au participat, alaturi de consilierii de probatiune vrinceni, judecatori , procurori, primarul Decebal Bacinschi, dar si profesori universitari. "Acum 10 ani vorbeam de un proiect, iar acum putem vorbi despre o certitudine. Anume ca avem 400 de persoane care au beneficiat de o metoda alternativa la pedeapsa cu executare. In prezent, Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea are in program aproximativ 180 de persoane. Este meritul colegilor mei, dar si al instantelor si autoritatilor din judet. Nu am fi avut aceasta intilnire daca comunitatea n-ar fi fost deschisa, daca institutiile n-ar fi fost deschise. Sprijinul politiei, al primariilor si tuturor institutiilor locale a fost hotaritor", a precizat Iuliana Carbunaru, directorul Directiei de Probatiune. De altfel, presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Neacsu, a tinut sa puncteze ca Serviciul de Probatiune din Vrancea este unul eficient, cu care se poate mindri in fata altor judete. "Am inceput cu trei persoane in schema, care sint inca in echipa. Cu sprijinul noului cod penal si al forurilor superioare va trebui sa fim mult mai multi, probabil 30 de perosane. Sa nu va puna pe ginduri aceasta cifra, pentru ca o persoana aflata sub supraveghere costa de opt ori mai putin fata de una aflata in penitenciar", a explicat Costel Costandache, seful Serviciului de Probatiune de pe linga Tribunal. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.