Ultima oră

Asistentii maternali si cadrele medicale protesteaza la Bucuresti

Ziarul de Vrancea
18 mai 2010 653 vizualizări
250 de angajati de la Protectia Copilului si 100 de cadre medicale din Vrancea vor participa miercuri la amplul miting din capitala, la care si-au anuntat prezenta in jur de o mie de sindicalisti din judet

Focul protestelor ia amploare! Sindicalistii afiliati la cele cinci confederatii nationale sindicale au pichetat ieri, pentru a treia zi, sediul Palatului Cotroceni, nemultumiti de masurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Confederatiile sindicale au anuntat si un miting de amploare in Piata Victoriei, miercuri, 19 mai, la care ar uma sa participe aproximativ 60.000 de oameni din toate categoriile sociale. Sindicalistii vor hotari dupa mitingul de miercuri daca vor recurge la greva generala pe 25 mai. Si bugetarii din Vrancea si-au anuntat intentia de a participa la protestele din capitala cu aproximativ o mie de delegati. Asistentii maternali, sociali, dar si restul angajatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea sint nemultumiti de previzionata scadere a salariilor cu 25% si vor sa participe la protestele anuntate pentru miercuri la Bucuresti. Astfel, circa 250 de persoane se vor "imbarca" in autocare si microbuze si vor protesta in Capitala pentru mentinerea salariilor. "Din pacate, avem o limita de locuri, nu ne permitem financiar mai mult pentru transport. Desi au fost multi interesati sa vina, le-am sugerat sa ajunga cu masina personala. Noi, la Protectia Copilului, dintotdeauna am avut probleme cu salariile mici. Pornind de la un referent cu studii medii, care are salariul minim, pina la un director, care cistiga 2.000 lei. De pilda, un asistent social cu 10 ani de vechime are un salariu de 800 lei, va dati seama ce inseamna sa tai 25%. Sper sa se intimple ceva, daca ne vom stringe in numar mare, astfel incit sa tragem un semnal de alarma", ne-a spus Ionel Chetroiu, liderul Sindicatului Liber "Dreptatea" de la DGASPC Vrancea, afiliat CNSLR Fratia. DGASPC Vrancea numara circa 1.000 de salariati, institutia condusa de Toader Ghetu fiind in subordinea Consiliului Judetean.


Si "halatele albe" ies in strada


Si angajatii din sistemul sanitar se alatura colegilor din marile confederatii sindicale si vor participa pe 19 mai la mitingul organizat in Bucuresti. 100 de salariati de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si de la Spitalul de Boli Cronice Dumbraveni vor lua drumul Bucurestiului in semn de protest fata de micsorarile salariale anuntate de guvernanti. Claudiu Grosu, liderul "Sanitas" Vrancea, spune ca lumea este ingrijorata in principal de viitoarea reducere salariala. "Nemultumirea este normala a celor care vor avea veniturile reduse cu 25% de la 1 iunie", a mentionat Claudiu Grosu. Sindicalistii vor pleca miercuri dimineata din fata Spitalului din Focsani cu doua autocare. Cadrele medicale din judet nu au simtit inca in buzunare criza, toate unitatile spitalicesti fiind cu plata salariilor la zi. Dupa acest miting de amploare in Piata Victoriei, la care sint asteptati aproximativ 40.000 de sindicalisti, "Sanitas" va anunta propriul calendar de proteste. La Bucuresti vor merge reprezentanti din sindicatele bugetarilor afiliate celor patru mari confederatii sindicale. (M. BESLEAGA, R. MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.