Ultima oră

Ploi cu galeata in week-end

Mihaela Beșleagă
17 mai 2010 540 vizualizări
La Paunesti, grindina a distrus 300 ha de vie

Sfirsitul de saptamina a fost unul ploios in tot judetul, mai ales in zona montana inregistrindu-se precipitatii importante. Duminica, cele mai mari cantitati de ploaie au cazut la: Tulburea - 26,5 l/mp, Nereju "" 22,1 l/mp, Vintileasca "" 20,4 l/mp, Herastrau "" 18 l/mp, Vidra "" 14 l/mp, Reghiu "" 12,5 l/mp. "Nu s-au atins cotele de aparare pe riuri", ne-a spus Sergiu Mihaila, purtatorul de cuvint al Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea. Ieri dimineata, cantitatile inregistrate au fost mai mici. Cel mai mult a plouat la Galbeni, Tanasoaia "" 4,5 l/mp si la Fitionesti "" 4,1 l/mp, conform datelor centralizate la SGA. Cit priveste grindina, acest fenomen nu a fost inregistrat la posturile de observare ale Sistemului din judet, desi ploaia cu gheata a afectat culturile in unele localitati, cum ar fi Paunestiul. Aici au fost distruse circa 300 ha de vie, adica 60% din suprafata totala cultivata pe raza comunei. "Azi (ieri, n. r.) am evaluat pagubele si au fost afectate circa 270-300 ha de vita de vie, in proportie de 80-90%. Alte culturi distruse au fost cele de lucerna, dar nu ar fi mare problema, ca se regenereaza. Fenomenul a fost o premiera in ultimii 10 ani. Grindina a durat 10 minute, a fost foarte deasa si marunta, iar lastarii fiind foarte cruzi, i-a nimicit complet", ne-a declarat primarul Aurel Petrila. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.